Brnabić: I da je sedeo u Beogradu,Vučića bi opet kritikovali Tanjug

Objavljeno: 08.04.2020. 13:03 Izmenjeno: 09.04.2020. 10:50

I da je sedeo u Beogradu, Vučića bi opet napadali, kao što su ga napali što je išao u Novi Pazar, rekla je premijerka Ana Brnabić.

„Predsednik Vučić primio je na sebe najveći politički udarac u smislu da je posetu Novom Pazaru koristio za kampanju, kao da nije dovoljno jasno nekim kritizerima da je to posao predsednika“, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li će ona obići neka mesta u Srbiji pogođena koronom, Brnabić je rekla da hoće, ukoliko bude bilo potrebno.

Ona se u tom kontekstu osvrnula na napade na Vučića:

„Politički protivnici bi ga svakako kritikovali i da je odlučio da sedi u Beogradu i ne obilazi žarišta. Kako god okrenete, oni bi vas za nešto napali“, rekla je Brnabić.

Kritike na račun predsednika su, kaže premijerka, licemerne, jer ga napadaju i zbog toga što građanima donosi opremu koja je trenutno najcenjenija na svetskom tržištu, a to su respiratori.

„Kao da to nije vid podrške koju izabrani predsednik pruža i pokazuje svim građanima Srbije, bez obzira gde oni živeli i kojoj nacionalnosti i veri pripadli. Ovo je njegov posao i želim da kažem da je primer licemerja to da neki političari koriste ovo da bi oni dobili političke poene jer napadaju predsednika“, kaže Brnabić.

Ona ih je upitala šta su uradili za građane i poručila da, umesto napada, daju doprinos u ovoj teškoj situaciji, ne kupovinom respiratora ili doniranjem novca, ali bar volontiranjem.

Brnabić je licemernom nazvala i današnju naslovnu stranu lista Danas, koji je, kaže, njen postupak predstavljanja dece predsednika Vučića predstavio kao zloupotrebu, a kada taj i slični listovi objave slike predsednikove dece i to u negativnom kontekstu, zar onda to, zapitala je, nije zloupotreba.

„Ti koji sebe nazivaju svetionikom slobode, medija, profesionalnog izveštavanja, kako se koriste slike dece ili starijeg sina predsednika Vučića, kako se njegove slike koriste i zloupotrebljavaju u političke svrhe i kampanju kada su to radili i objavili, tada nije bila zloupotreba, a danas mene kritikuju za zloupotrebu te iste dece“, rekla je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana