Brnabić:DA na referendumu znači da smo jednaki pred sudovima Tanjug

Objavljeno: 12.01.2022. 19:08 Izmenjeno: 14.01.2022. 17:44

Brnabić je podsetila sve prisutne da je u nedelju 16. januara važan dan za Srbiju i pozvala sve da izađu na referendum i da glasaju DA, jer, kako je objasnila, to nije politički referendum, već referendum koji je važan za budućnost naše zemlje.

Poverenica Gradskog odbora Beograd i članica Predsedništva SNS Ana Brnabić održala je radni sastanak sa članovima i funkcionerima beogradskog odbora, a glavna tema sastanka bio je predstojeći referendum.

„Ovo je prvi put da se Ustav u Srbiji menja uz konsultacije sa Venecijanskom komisijom, što je važno za evropske integracije, a još važnije je kakvo sudstvo imamo za nas. Zato je važno izaći u nedelju na referendum i glasati DA, jer to će značiti da smo svi jednaki pred sudovima, ali i da sudovi snose veću odgovornost i tako će biti brži i efikasniji“, precizirala je Brnabić.

Ona je naglasila da je tema referenduma pravosuđe i kako će se birati sudije i tužioci, te da nema veze sa preambulom Ustava o Kosovu i Metohiji, sa Rio Tintom niti sa bilo kojim drugim temama.

„Ukoliko građani glasaju za promenu Ustava glasaju za jačanje vladavine prava, jer na taj način se garantuje da politika ne utiče na sudstvo i da smo pred licem pravde svi jednaki. Za građane Srbije je važno da sudstvo bude nezavisno, a tužilaštvo samostalno“, objasnila je Brnabić.

Istakla je da je pitanje promene Ustava pitanje i našeg daljeg evropskog puta, te da sve što se radi u okviru evropskih integracija jeste u interesu naroda.

„Nama su na prvom mestu interes naroda i jačanje Srbije, a to znači i vladavina prava i otvaranje novih poglavlja, i nove investicije i radna mesta“, zaključila je Brnabić i podsetila da je evropski put važan za Srbiju jer upravo iz Evropske unije dolazi oko 70 odsto investicija.

Brnabić je još jednom pozvala sve da uzmu učešće u referendumu 16. januara i da glasaju DA, odnosno za promenu Ustava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana