Brnabić sa predstavnicima kompanije koja će graditi metro u Beogradu tanjug

Objavljeno: 29.11.2022. 11:11 Izmenjeno: 30.11.2022. 12:45

Premijerka je u predstavnisstvu Srbije u Parizu, razgovarala sa izvršnom direktorkom kompanije Hibu Fares i direktorom za razvoj ZZan Likom Ssapotonom, a sastanku prisustvuje i ambasadorka Srbije u Parizu Natassa Marich.

foto tanjug

 

Premijerka Srbije Ana Brnabich razgovarala je u Parizu i sa predstavnicima kompanije „RATP DEV, koja che u Beogradu raditi na projektu izgradnje metroa. Premijerka je u predstavnisstvu Srbije u Parizu, razgovarala sa izvršnom direktorkom kompanije Hibu Fares i direktorom za razvoj ZZan Likom Ssapotonom, a sastanku prisustvuje i ambasadorka Srbije u Parizu Natassa Marich. Kompanija „RATP DEV“ je u junu ove godine potpisala Memorandum o razumevanju sa Beogradskim metroom. Premijerka se sa rukovodiocima te francuske kompanije sastala nakon radnog doruccka sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom i sastanka sa predstavnicima inicijative „Global Partnership on Artifical Intelligence“.

RATP će upravljati Beogradskim metrom – ugovor do kraja godine

Beogradskim metroom upravljaće francuska kompanja RATP, koja već 120 godina upravlja javnim transportom u Parizu, izjavila je premijerka Ana Brnabić i najavila da će ugovori o saradnji biti potpisani do kraja godine. „To je kompanija koja neće graditi metro, već će nam svojom ekspertizom pomoći kako da na najbolji način upravljamo svojim metro sistemom“, pojasnila je Brnabić, u izjavi novinarima u Parizu, nakon sastanka sa predstavnicima kompanije. Najavila je i da do kraja godine Srbija treba da potpiše ugovor o saradnji sa kompanijom, kako bi zatim počeli sa realizacijom poslova. Podsetila je da su u novembru 2021. počeli pripremni radovi za metro, i da se nastavlja sa svim radovima naprvoj liniji. „Važno je da odmah krenemo sa RATP da radimo na tome kako će metro da funkcioniše“, rekla je Brnabić. Dodala je da će Beograd dobiti najmoderniji metro bez vozača i da je kompanija RATP već prisutna u Beogradu, gde održava sastanke sa gradskim vlastima i resornim ministrima. Istakla je da je na sastanku sa predstavnicima kompanije danas razgovarala i o tome kako funkcioniše metro u Parizu, jer je dobro čuti tuđe mišljenje i implementirati dobre ideje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana