Brnabić sa delegacijom Atlantskog saveta iz Vašingtona Tanjug

Objavljeno: 29.05.2019. 15:06 Izmenjeno: 30.05.2019. 11:43

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom Atlantskog saveta, uticajnog instituta iz Vašingtona, o evropskim integracijama Srbije, reformama koje sprovodi Vlada i jačanju odnosa Srbije i SAD.

Foto: TANJUG/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic/ bk

Premijerka Brnabić upoznala je sagovornike sa procesom reformi koje Vlada sprovodi i naglasila da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji naš strateški cilj, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica vlade rekla je da je akcenat stavljen na reformu obrazovanja i digitalizaciju, jer one predstavljaju pravu snagu Srbije i omogućavaju joj da uhvati korak sa četvrtom industrijskom revolucijom, čime bi bilo stvoreno društvo u kojem ljudi žele da žive i koje se zasniva na znanju, uz stabilan ekonomski sistem koji privlači investitore.

Brnabić je istakla i da je Vlada Srbije usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i SAD, kao i da značajna pažnja treba da se podredi daljem snaženju međuljudskih veza. U tom pogledu, premijerka se zahvalila delegaciji na poseti Srbiji.

Šef delegacije Atlantskog saveta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovde u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana. Vilson je naveo i da smatra da SAD mogu da daju veći doprinos, kao i da je dobar trenutak za jačanje partnerstva između dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana