Brnabić: Prvi samit Svetskih umova u Beogradu 2019. Beta

Objavljeno: 07.12.2017. 19:58 Izmenjeno: 08.12.2017. 10:33

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Cirihu da je Srbija tokom godinu dana razgovora i saradnje sa organizacijom „Svetski umovi“ (World Minds) pokazala da ima ogroman potencijal, što je krunisano dogovorom da jedini svetski centar „Svetskih umova“, pored Ciriha, bude Beograd.

FOTO TANJUG(fotografije niske rezolucije)/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIIJIMA VLADE REPUBLIKE SRBIJE/ bg

„Mi smo uspeli u zadnjih godinu dana razgovora i saradnje sa ‘Svetskim umovima’ da prikažemo da je Srbija jedan ogroman potencijal i zemlja koje će tek pokazati sve što ume, sve što može i sve što ima“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će prvi samit u Beogradu biti održan 2019.

„Do tada zajedno radimo na tome da se Srbija i Beograd profilišu kao centar pored Ciriha, što će samo po sebi mnogo značiti za prepoznatljivost naših univerziteta, naših naučnika, istraživača, start apova, inovatora. Jako važan dan za Srbiju“, navela je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, mladi iz Srbije više neće morati da „traže sponzore“ za avionske karte i učešće na seminarima već će oni biti domaćini i njima će se predstavljati najnovije stvari u svetu.

Ona je na godišnjem simpozijumu „Svetski umovi“ rekla da je digitalizacija veliki potencijal za rast.

„Dva ključna prioriteta Vlade Srbije su digitalizacija, pre svega putem podrške inovativnim i start-ap kompanijama, i obrazovanje, što se dobro uklapa sa ‘Svetskim umovima’ i zato smo želeli da ih dovedemo u Srbiju“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je „veoma ponosna“ na start-ap IT kompanije u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana