Bocan-Harčenko i Popović o II svetskom ratu i Evropi Tanjug

Objavljeno: 06.04.2021. 07:53 Izmenjeno: 07.04.2021. 11:39

Pokret „Besmrtni puk“ organizuje danas zoom konferenciju „Korakom predaka, korakom pobede“, povodom obeležavanja 80 godina od početka Drugog svetskog rata u tadašnjoj Jugoslaviji i bombardovanja Beograda 6. aprila 1941, kao i 22. godišnjice NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Prema najavi, na konferenciji koja počinje u 11 sati učestvovaće ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rukovodilac Izvršnog komiteta „Besmrtni puk Rusija“ Artjom Hutorski, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu „Ruski dom“ Jevgenij Baranov.

Takođe, učešće na konferenciji će uzeti i predsednik SUBNOR-a Srbije, general-major Vidosav Kovačević, heroj protiv-vazdušne odbrane Vojske Jugoslavije u toku odbrambenog rata sa NATO-om pukovnik Zoltan Dani i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Savetu Federacije Ruske Federacije Valerij Rjazanski.

Na konferenciji će se govoriti, kako su najavili organizatori, o odlučujućoj ulozi koju su Srbija i Rusija, kao herojske zemlje i dva bratska naroda imali u oslobođenju Evrope i konačnom porazu nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Tema konferencije biće i ukazivanje na stradanja koje je u savremenoj istoriji doživeo srpski narod u borbi za zaštitu svog suvereniteta i slobodarskog duha.

Zajedno sa pokretom „Besmrtni puk“, konferenciju organizuju Grad Beograd i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu.

Međunarodna onlajn konferencija „Besmrtni puk 2021 – korakom predaka, korakom pobede“ biće direktno prenošena na Fejsbuk stranici Sputnjik Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana