Bivšem profesoru 14 meseci zatvora za polno uznemiravanje Tanjug

Objavljeno: 25.01.2020. 15:58 Izmenjeno: 25.01.2020. 15:58

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 14 meseci zatvora profesora u penziji Sarafina Manasića (73) iz Ovče jer je pre dve godine polno uznemiravao 15-godišnju devojčicu.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, Manasiću je smanjena kazna za četiri meseca, pošto je prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

U presudi se navodi da je ovaj profesor u penziji osuđen jer je 20. maja 2018. godine u Beogradu polno uznemiravao maloletnicu Z. Đ. „fizičkim ponašanjem koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života i koje izaziva strah“.

Apelacioni sud je imao u vidu da Manasić nije ranije osuđivan ali i otežavajuću okolnost da je profesor u penziji koji je predavao velikom broju mlađih generacija, kao i da je između njega i devojčice postoji razlika od preko 50 godina, i da su njegovi postupci ostavili izvesne posledice na devojčicu.

„Međutim, dajući adekvatan znacaj navedenim okolnostima Apelacioni sud je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog, a imajući u vidu njegovu starosnu dob, te njegovo zdravstveno stanje, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca nalazeći da je adekvatna i da će se njom ostvariti svrha kažnjavanja“, navodi se u obrazloženju odluke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana