Big Bend RTS-a održao koncert u slavu „Džez ambasadora“ Tanjug

Objavljeno: 23.02.2018. 08:18 Izmenjeno: 23.02.2018. 08:18

Big Bend RTS-a svirao je sinoć kompozicije velikana američkog džeza poput Ðuka Elingtona, Dizija Gilespija ili Beni Gudmana…na koncertu pod nazivom „Džez Ambasadori“ na sceni Doma Omladine Beograda.

Povod za koncert bio je obeležavanje meseca afroameričke istorije u SAD, ali i početak obeležavanja 70 godina postojanja Big Benda RTS-a.

Pred početak koncerta publici u sali Doma omladine Beograda obratio se američki ambasador Kajl Skot koji je izdvojio važne ljude razičitih profesija koji su imali afroameričko poreklo od džez muzičara, boraca za ljudska prava, pa sve do istaknutih sportista.

„Muhamed Ali, Majkl Džordan, Ðuk Elington, Beni Gudman, Martin Luter King…svi su učestvovali u stvaranju Amerike i principa koje vladaju u našem društvu“, kazao je Skot.

Sigurni i spremni povremene virtuozne iskorake, članovi Big benda RTS- svirali su neke od najznačajnijih numera istorije džeza koje su komponovali afroamerikanci.

Posebnu pažnju publike privukle su solo deonice sakofoniste Maksa Kočetova i bubnjara, mladog Miloša Grbatinića.

Za kraj koncerta Ivan Ilić , dirigent Big Benda RTS-a dočarao je sve boje glasa legendarnog Luja Armstronga.

Ilić je otpevao klasik „What a Wonderful World“ kao što je to nekada činio popularni Sačmo i izazvao veliko oduševljene publike.

Za drugi bis Big Bend RTS-a spremio je diksilend klasik „When the Saints Go Marching In“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana