Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta Beoinfo

Objavljeno: 02.06.2021. 11:30 Izmenjeno: 02.06.2021. 11:30

Sekretarijat za sport i omladinu i u školskoj 2020/2021. godini nastavlja sa realizacijom besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta, od 1. jula do 31. avgusta, za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda. 

Svi zainteresovani beogradski učenici od sedam do 18 godina moći će u letnjim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovom sportu. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika, kao i da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Školarci mogu da se prijave na letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džudoa, tekvondoa, aikida, ritmičke gimnastike, fitnesa i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi. Organizuju ih sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Sportski centar „Voždovac” d.o.o. Beograd, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad” d.o.o. Beograd, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije „Surčin”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Sportska organizacija „Čukarica”, Javno preduzeće za upravljanje poslovnim prostorom Poslovni centar „Rakovica”, Beograd, Ustanova „Voždovački centar Šumice”.

Zainteresovani mogu da se prijave za školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja) koju organizuju sportski centri: Javno preduzeće Sportski centar „Novi Beograd”, Javno preduzeće Ada Ciganlija, Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović”, Privredno društvo „Mirko Sandić” d.o.o. Beograd – Vračar, Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, kao i Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”.

Mladi će tehnike plivanja lako savladati uz stručnjake sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.

Rekreativno plivanje organizuju sportski centri: Privredno društvo „Mirko Sandić” d.o.o. Beograd – Vračar, Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”.

Takođe, za decu sa različitim oblicima invaliditeta Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo” organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić”, a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija” i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”.

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za sport i omladinu, interesovanje za sve sportske programe je veliko, pa preporučuju da se zainteresovani učenici prijave organizatorima programa pre početka realizacije, imajući u vidu da je broj mesta ograničen. Potrebno je da zainteresovani roditelji svoju decu prijave direktno sportskim centrima koji će ih evidentirati i rasporediti u odgovarajuće grupe i dobiti termine kada će učenik, odnosno učenica dolaziti na ponuđene programe.

Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak”, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Javno preduzeće Sportski centar „Novi Beograd”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, kao i Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović” obezbediće jedan dan u nedelji (sreda) učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta. Bazeni sa ovim programom počinju da rade od 7. jula do 31. avgusta.

Sportski centri mogu odrediti i dodatne dane besplatnog korišćenja bazena, pored obavezne srede, ukoliko vremenske prilike ne omogućavaju realizaciju besplatnog korišćenja bazena sredom. Besplatni ulaz na bazen učenik ostvaruje na osnovu uvida u đačku ispravu – knjižicu. Sekretarijat za sport i omladinu je za ove namene obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad i obezbeđivanje zdravstvene zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana