Besplatne analize hormona štitne žlezde Studio B

Objavljeno: 13.05.2016. 12:19 Izmenjeno: 13.05.2016. 12:21

Građani danas mogu uraditi besplatne analize hormona štitne žlezde i konsultovati se sa lekarima u okviru prve Nacionalne kampanje skrininga u Srbiji, koja se održava u šoping centru Ušće.

Analize se u tom centru mogu obaviti i sutra i u nedelju od 10 do 22 sata, a građani po rezultate mogu doći lično ili ih mogu dobiti na svoju mail adresu, saopštili su organizatori.

Cilj kampanje je rano otkrivanje problema u funkcionisanju štitaste žlezde, a kampanja skrininga će biti održana tokom maja u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

U Nišu i Kragujevcu, kampanja skriniga biće održana 14. maja i to, u Nišu u Roda centru od 10 do 16 sati, a u Kragujevcu u DIS-u od 12 do 18 sati, dok će u Novom Sadu ekipa lekara biti na raspolaganju gradanima u Merkatoru  28. maja od 11 do 17 sati.

Prva nacionalna kampanja skrininga u Srbiji održava se uoči međunarodne nedelje štitaste žlezde, koja se obeležava od 23. do 29. maja, a kampanju su podržali i Fondacija za zdravstvo, apoteke Benu i laboratorija Konzilijum.

Više od 300 miliona ljudi širom sveta pati od problema sa štitastom žlezdom, od čega čak polovina njih nije svesno takvog svog stanja.

Simptomi, kao što su zamor i malaksalost, osetljivost ili depresija, u slučaju nedovoljno aktivne štitaste žlezde ili nervoza, prevelika emotivnost, gubitak težine i problemi sa spavanjem u slučaju hiperaktivnosti, mogu se lako zamaskirati u neku drugu bolest.

Kampanju besplatnog skrininga organizuje Srpsko tiroidno društvo uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i farmaceutske kuće Merck.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana