Beogradski vodovod i kanalizacija” prvi u Srbiji sa CIPS sertifikatom o kvalitetu procedura javnih nabavki   Beoinfo

Objavljeno: 24.10.2019. 17:22 Izmenjeno: 24.10.2019. 17:22

Sertifikat, koji dodeljuje najveća globalna organizacija za javne nabavke, služi kao simbol sigurnosti da su procesi javnih nabavki u „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji” u skladu sa međunarodnim standardima, zakonima i etičkim načelima. 

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” prvo je preduzeće u Srbiji koje je od Instituta Velike Britanije za javne nabavke i snabdevanje (CIPS) dobilo sertifikat o kvalitetu procedura javnih nabavki CIPS Corporate Certificate – Primary Award, saopšteno je iz ovog preduzeća. Proces sertifikacije sistema javnih nabavki u JKP BVK predstavlja donaciju Evropske banke za obnovu i razvoj.

Direktoru „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Draganu Đorđeviću sertifikat je svečano uručio zvanični predstavnik Instituta CIPS Kit Krajton u prisustvu predstavnice EBRD-a Jelene Čeperković.

– Ovo međunardno priznanje dodatno jača kredibilitet našeg preduzeća, čime se stvaraju uslovi za nove poslovne saradnje i investicije. Dodeljivanje ovog sertifikata je potvrda da JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” primenjuje čvrst sistem javnih nabavki, kakav zahtevaju međunarodne finansijske organizacije – izjavio je Đorđević povodom dodele sertifikata.

Direktorka EBRD-a za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužana Hargitai čestitala je JKP BVK, kao prvom u regionu koje je steklo prestižni sertifikat.

– „Beogradski vodovod” dugogodišnji je klijent EBRD-a i do sada je kao rezultat te saradnje sproveden niz prioritetnih projekata na unapređenju vodosnabdevanja u Beogradu. Sva naša kapitalna ulaganja praćena su jakom podrškom na unapređenju poslovnih procesa i ovaj sertifikat upravo to i dokazuje – rekla je Žužana Hargitai.

Ričard Gargrejv iz Odeljenja za politiku javnih nabavki EBRD-a istakao je da promene nastale uvođenjem ovog sertifikata služe kao prednost „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji”, koja će im koristiti i izvan okvira projekata EBRD-a.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je u saradnji sa timom EBRD-a identifikovalo procese koje je trebalo poboljšati. Sproveden je akcioni plan koji je preduzeću omogućio da poboljša svoje procedure javnih nabavki u skladu sa međunarodnom praksom i domaćim zakonodavstvom i propisima. Nove procedure biće korišćene ne samo za EBRD projekte već i za druge javne nabavke koje preduzeće bude sprovodilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana