Beogradski sajmovi sporta

Objavljeno: 15.09.2023. 20:55 Izmenjeno: 15.09.2023. 20:55

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, uz partnerstva opština Grocka i Lazarevac a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu održani su Sajmovi sporta

Nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa u izvođenju osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Više stotina dece gročanskih osnovnih škola je učestvovalo u aktivaciji Olimpijskog komiteta „Budi olimpijac“, gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Dva dana ranije, bilo je sjajno i u Lazarevcu. Posle intoniranja himne Srbije, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji „Budi olimpijac“.

– Puno dece iz našeg košarkaške kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine. Puno štandova i predstavljali su se i veliki sportovi ali i manje poznati – istakao je Stefan Birčević, proslavljeni košarkaš.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajmovi će do kraja godine biti održani na svim beogradskim opštinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana