Sava promenada: Beograđani uz vatromet i Željka Joksimovića ušli u 2023. tanjug

Objavljeno: 01.01.2023. 03:16 Izmenjeno: 01.01.2023. 07:11

Joksimović je počeo duetom sa Tomašević u pesmi „Ponoć“, koju je komponovao za film „Toma“, a usledile su „Nesanica“, „Miljacka“ i druge, koje su izmamile burna odobravanja i aplauze posetilaca.

foto tanjug

 

Beograđani i gosti su na Sava promenadi u Novu godinu ušli u ponoć uz spektakularni vatromet sa Kule Beograd i mostova, i nastup pop pevača Željka Joksimovića, kome su prethodili Jelena Tomašević i Marko Luis. Joksimović je nastup na dočeku, u Staroj gosini, počeo hitom „Ljubavi“ izazvavši oduševljenje među posetiocima, koji su ispunili plato pored Starog savskog mosta. Odlično raspoloženi i raspevani Joksimović je pred više hiljada Beograđana nizao hitove kakvi su „Supermen“, „Devojka“, „Libero“, „Ne daš mi mira“, „Zovi me“. Nastup je redovno pratilo horsko pevanje posetilaca, a Joksimović se našao i u ulozi di-džeja u višeminutnom tehno uvodu u „Milimetar“. Do ponoći Joksimović je nanizao u furioznom ritmu pesme „Plava ženo“ i „Telo vreteno“. U ponoć je zasijalo istovremeno 20 spratova Kule Beograd, a sa 180 pozicija najviše zgrade Srbije vinuo se osmominutni vatromet, koji su pratili „vatropadi“ sa Starog savskog mosta i Gazele. Čak 30 lasera, 32 laserske glave najnovije generacije, 16 bimova velike snage, 40 bimova i 48 led strobova prošaralo je nebo nad Beogradom, uz nasnimljenu muzičku pratnju. Drugi deo nastupa, na startu 2023. godini, Joksimović je počeo duetom sa Tomašević u pesmi „Ponoć“, koju je komponovao za film „Toma“, a usledile su „Nesanica“, „Miljacka“ i druge, koje su izmamile burna odobravanja i aplauze posetilaca. Joksimović je izveo i kanconu „Marina“, a njegov bend je u svečarskom duhu nakratko podsetio na prigodni hit grupe U škripcu – „Nove godine“ i „We Will Rock You“ benda Kvin. U vreme Joksimovićevog nastupa vladala je velika gužva i na prilazima koncertnom prostoru, a nakon vatrometa brojni građani su koncert pratili popevši se na stari most. Doček na Sava promenadi u staroj godini je otvorio pop pevač Marko Luis, koji je već tad primetio da je posetilaca ispred velike pozornice na platou pored Starog savskog mosta „puna kuća“. Praćen mnogobrojnim bendom, Luis je krenuo sa „Pandorom“, zagruvao je sa pesmom „Zov“, a sledile su „Kad je noć“, aktuelni singl „Bonita“, dok je sa gošćom, sestrom Majom Luis. izveo „Gde nestaše one pesme stare“. Tokom „Pašane“ Luis se sa svojom duvačkom sekcijom nakratko spustio među posetioce, a u završnicu nastup je ušao sa „Vranjankom“ i „Ćutaću“ i na kraju sa „Rockabye“. „Ja vam želim da raširite krila u 2023. i da svi budemo zdravi, srećni i da kvalitetno provodimo vreme“, poručila je Tomašević na početku svog nastupa. Tomašević je raspoloženo izvela „Da mi je da mi se vrati“, „Košavu“, „Zovi me danima“, obradu Bijelog dugmeta „Bitanga i princeza“, koju su posetioci horski otpevali, kao i „Ljuljaj me nežno“ Olivera Mandića. Za kraj Tomašević je ostavila „Dobro jutro ljubavi“ i evrovizijsku „Oro“.

Praznična atmosfera noćas je vladala u celom Beogradu, pa tako i na Savskom šetalištu, gde je neuobičajeno lepo vreme za ovo doba godina izmamilo na otvoreno građane, ali i goste prestonice. Restorani duž šetališta bili su puni gostiju što je slučaj i u lokalu „Dream“, gde su se okupljeni uz hitove poznatih pevača veselili i nazdravljali. „Zadovoljni smo posećenošću, sve je popunjeno. Atmosfera je lepa, gosti su zadovoljni, pevaju, a za njihovo dobro raspoloženje večeras je zadužen Magla bend“, rekao je menadžer ovog restorana Milutin Andrejić. Naveo je da kapacitet restorana „Dream“ zavisi od postavke sale, odnosno rasporeda stolova, a da večeras imaju 250 gostiju, te dodao da se svi lepo provode i da incidenata nije bilo. Kada su u pitanju očekivanja od nove godine, građani i gosti prestonice koje je ekipa Tanjuga zatekla na šetalištu, sebi i najmilijima najviše su poželeli zdravlje i sreću, ali i puno novca i mir u svetu. „Ja sam poželela da u ovoj godini igram na njenoj svadbi i da uhvatim bidermajer“, rekla je Beograđanka Jana koja je u provod izašla sa drugaricom Katarinom. Među strancima bilo je i onih kojima je ovo prvi put da su posetili Beograd u kojem im se, kako kažu, najviše dopadaju ljudi i dobar provod, a poseban utisak na njih ostavila je Kula Beograd, sa koje je u „najluđoj“ noći priređen spektakularni svetlosno-muzički performans, uz vatromet. „Očekujem da mi ova godina bude najbolja u životu, ako ništa barem da bude bolja nego 2022. godina“, rekla je Darija iz Rusije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana