Beograd: Svesrpski dečiji sabor Studio B

Objavljeno: 26.05.2019. 16:23 Izmenjeno: 28.05.2019. 13:59

Sa decom iz dijaspore u okviru manifestacije Svesrpski dečji sabor, zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je hram Sv.Save. Impresije gostiju su brojne, a Beograd će kažu pamtiti kao najlepši grad na svetu.

Vesić kaže da su  pozitivni utisci dece najbolji pokazatelj da ta manifestacija ide u pravom smeru i da  postiže zadati cilj, da deca iz dijaspore upoznaju tradiciju, kulturno nasleđe i da se čvršće povežu sa svojom zemljom.

Na pitanje šta je na njih ostavilo najsnažniji utisak  deca iz dijaspore nemogu da odluče jer impresija je mnogo,ali je zajednički utisak da su uživali u druženju sa sunarodnicima. Njihova želja je da ponovo dođu u Srbiji i sem Beograd upoznaju lepote i drugih  gradova.

Drugi Svesrpski sabor je zapravo srpska radost evrope, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ističe da je  namera gradske uprave da se mlade generacije iz dijaspore bliže upoznaju sa istorijom, tradicijom i kulturnim nasleđem svoje zemlje.Vesić ističe da je očuvanje srpskog jezika u dijaspori veoma važno i zato su dodaje manifestacije takvog karaktera ključne za uspostavljanje čvršćih veza sa maticom i  ljudima u rasejanju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana