Beograd organizuje novo Svetsko prvenstvo

Objavljeno: 24.03.2023. 11:14 Izmenjeno: 24.03.2023. 11:14

Svetsko prvenstvo za srednjođkolce 2024. u Beogradu

Lepe vesti stižu nam iz Brisela, gde su održani sastanci Izvršnog odbora Svetske školske sportske federacije (ISF). Jedna od tema bila je organizacija Svetskog prvenstva za srednjoškolce (dečaci i devojčice) za 2024. Data je mogućnost članicama da budu domaćini. Srpska delegacija je predstavila svoj projekat organizacije SP 2024. u Beogradu, posle čega su još dve države koje su želele da se kandiduju odustale.

“Naša glavna snaga su sjajno organizovani prethodni događaji u Beogradu. Kao član Izvršnog odbora istakao sam da glavni grad Srbije ima sjajnu infrastrukturu za velika sportska takmičenja, od dvorana do smeštajnih kapaciteta. Pričao sam i o velikoj podršci celokupnom sportu od strane predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. A svi znaju da smo bili sjajni domaćini 2016. godine kada smo organizovali Svetsko prvenstvo, takođe u odbojci. Dobili smo podršku svih članova borda i sada nam predstoje sastanci u Ministarstvu sporta i dobijanje saglasnosti za organizaciju takmičenja od strane Grada Beograda, OKS i SSS” – istakao je Željko Tanasković.

Treba reći da je Srbija u ženskoj konkurenciji osvojila medalje na SP za srednjoškolce 2022. u Brazilu (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove), 2018. u Češkoj (Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove) i 2016. u Srbiji (Sportska Gimnazija iz Beograda). Kod dečaka 2016. u Češkoj, Srednja škola iz Velikog Gradišta osvojila je bronzu.

Inače Beograd će na jesen (od 08. do 17. oktobra) biti domaćin Svetskog prvenstva u konkurenciji srednjoškolaca, a organizator događaja je Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta i grada Beograda. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije, ova takmičenja uz utakmice imaju i „Veče nacija“. Ovaj događaj podrazumeva organizovano predstavljanja država učesnika, gde je jedan dan posebno odvojen da učesnici na javnim prostorima pokažu običaje svoje zemlje, predstave nacionalnu kuhinju, običaje države iz koje dolaze kao i kulturu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana