Beograd-koronavirus Studio B

Objavljeno: 17.03.2020. 19:36 Izmenjeno: 17.03.2020. 19:36

Drugog dana od uvođenja vanrednog stanja život u Beogradu odvija se uobičajeno, uz manji broj ljudi na ulicama i u vozilima javnog gradskog prevoza i pojačano prisustvo vojske i policije na ulicama glavnog grada.

Građani su usvojili preporuke koje dolaze od nadležnih i izbegavaju veće skupove, a oni najstariji od 65 godina mahom su poslušaju apel da ne izlaze na ulice prestonice. Ipak još uvek ima neodgovornih gradjana koji ne poštuju mere države.

Sa maskom, rukavicama ili bez njih. U redovima ispred apoteka, kao sto ja apoteka Sv Sava u Nemanjnoj, u vozilima javnog prevoza ili na svojim radnim mestima.  I u vanrednim okolnostima uočljiva je dnevna rutina Beograđana, ali se život u velikom gradu sveo na poštovanje određenih pravila.

Smanjenje broja vozila na ulicama Beograda, ali i pojačano prisustvo vojske, pre svega u blizini zdravstvenih ustanova, samo su neke mere koje su preduzete od uvođenja vanrednog stanja. Situacija se budno prati, a uvodjenje rigoroznijih mera zavisiće od više faktora. U svakom slučaju, Beograd i Srbija spremni su i za tu opciju.

Situacija u Srbiji u ovom trenutku je pod kontrolom, ali potrebno je biti disciplinovan i primenjivati sve mere koje su nadležni propisali, ali i usvajati određene preporuke koje treba da postanu deo rutine svakog od nas. I pored povećanja broja obolelih, zdravstveni sistem Srbije spreman je, što treba da ulije dodatnu sigurnost građanima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana