Beograd domaćin Treće međunarodne konferencije o asistivnim tehnologijama i komunikacijama Beoinfo

Objavljeno: 05.11.2021. 16:30 Izmenjeno: 05.11.2021. 16:30

Član Gradskog veća grada Beograda Fadilj Eminović otvorio je Treću međunarodnu konferenciju asistivne tehnologije i komunikacija, koja se održava  u Beogradu, a reč je o tehnologijama koje znatno pomažu osobama sa invaliditetom i unapređuju njihove funkcionalne mogućnosti

Grad Beograd je podržao realizaciju treće međunarodne konferencije, koja znatno doprinosi daljem napretku i širenju svesti o značaju asistivne tehnologije i komunikacije – rekao je Eminović.

Beograd je kao centar Jugoistočne Evrope prepoznao značaj ove vrste tehnologije i na vreme započeo njenu implementaciju u mnogim društvenim sferama. Ovaj vid tehnologije imaju svoju primenu kako u zdravstvenim, tako i vaspitno-obrazovnim ustanovama. Ustanove socijalne zaštite, kao i sportsko-omladinske organizacije, takođe sprovode implementaciju asistivne tehnologije.

– Ovo je nova oblast, koja se ubrzano razvija. Svakog dana dolazimo do novih saznanja. Grad Beograd nastoji da prati trend razvoja i u ovoj oblasti, kako bismo bili u koraku sa svetom i najnovijim dostignućima. Opremamo vrtiće i škole adekvatnom opremom – rekao je Eminović.

On je zaključio da održavanje sada već treće međunarodne konferencije na ovu temu govori o našoj predanosti da dalje unapredimo asistivne tehnologije i njihovu implementaciju u svim sferama društva.

Pored domaćih stručnjaka, ove godine Beograd je domaćin eminentnim stručnjacima kako iz regiona tako i iz Velike Britanije, Jordana i Singapura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana