Bela kuća posle napada u NY: Nužna imigraciona reforma Tanjug

Objavljeno: 11.12.2017. 23:17 Izmenjeno: 11.12.2017. 23:17

Eksplozija cevne bombe u njujorškoj podzemnoj železnici pokazuje potrebu za „imigracionom reformom“, rekla je danas portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

 

Ona je navela da bi Kongres trebalo da sarađuje sa predsednikom Donaldom Trampom, istakavši potrebu za „zaštitom američkih granica“ i pozvavši na imigracioni sistem „zasnovan na zaslugama“, prenosi AP.

Američke vlasti su kao počinioca današnjeg napada na stanici njujorškog metroa identifikovale Akajeda Ulaha iz Bangladeša, za koga navode da je u SAD iz rodne zemlje došao pre sedam godina sa vrstom povlašćene vize za ljude čiji su rođaci američki državljani ili imaju trajnu boravišnu dozvolu.

Ulah je detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom povredio tri osobe i sebe, a incident se dogodio u jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera.

Komesar njujorške policije Džejms O“Nil saopštio je da je eksplozija u podzemnoj železnici povezana sa terorizmom.

Organi reda navode da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom.

Vlasti u Bangladešu su, u međuvremenu, saopštile da Ulah u rodnoj zemlji nema kriminalnu prošlost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana