BBC: Grčku trese korupcijska afera Tanjug

Objavljeno: 07.02.2018. 11:29 Izmenjeno: 07.02.2018. 11:29

Grčki tužioci saopštili su da imaju imena osam bivših ministara i dva bivša premijera koji se dovode u vezu sa istragom o korupciji, ali nisu naveli o kome se tačno radi, prenosi BBC.

Prema navodima istrage, farmaceutska kompanija Novartis plaćala je doktorima da propisuju lekove te kompanije po višim cenama, a tužilaštvo navodi da su bivši političari za to dobijali mito.

Kako se navodi, osumnjičeni su bili na vlasti od 2006. do 2015. godine, a kompanija Novartis je saopštila da sarađuje u istrazi.

Tužilaštvo je navelo i da je Grčka tako oštećena za milione evra i to u vreme finansijske krize, a agencija AMNA navela je, na osnovu svedočenja 20 osoba, da je Novartis platio 50 miliona evra političarima.

Grčki mediji objavili su imena bivših političara koji su navodno povezani sa aferom, a svi oni su demantovali da su umešani.

Među njima je i bivši premijer Antonis Samaras koji je kazao da se radi o kleveti i najavio tužbu protiv aktuelnog premijera Aleksisa Ciprasa.

Sva dokumenta u vezi slučaja predata su grčkom parlamentu koji bi trebalo da odluči da li će protiv bivših ministara i premijera biti pokrenuta istraga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana