Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić, osumnjičeni sprovedeni na saslušanje, određen im je pritvor tanjug

Objavljeno: 05.04.2024. 09:44 Izmenjeno: 09.04.2024. 09:57

Nastavlja se potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, proverom više lokacija u borskom kraju, a dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo sprovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje. Saslušanje dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora počelo je sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Njima […]

Nastavlja se potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, proverom više lokacija u borskom kraju, a dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo sprovedeni su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje. Saslušanje dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora počelo je sinoć u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru. Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace. Priznali su zločin i naveli da je telo devojčice na deponiji, ali, kako je ranije izjavio ministar policije Bratislav Gašić, sumnja se da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice prebacio telo na drugo mesto. Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu. Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

Osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, saznaje dopisnik Tanjuga u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace. Potraga za telom ubijene devojčice se nastavlja, proverom više lokacija u borskom kraju. Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. Tužilaštvo navodi da je D.D. tokom saslušanja u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem. Više javno tužilaštvo u Zaječaru je 05. aprila, u popodnevnim časovima, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J.S. i D.D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. Krivičnog zakona. O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja, navedeno je u saopštenju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana