Antidot objavio 2.000 dokumenata o Ðilasu i Šapiću Tanjug

Objavljeno: 24.02.2018. 13:26 Izmenjeno: 25.02.2018. 12:59

Medijska mreža Antidot objavila je bazu sa preko 2.000 strana dokumenata iz Grada Beograda i GO Novi Beograd, koji dokazuju kako je na nezakonit i nemaran način upravljano glavnim gradom u vreme vladavine Borisa Tadića i njegovih bliskih saradnika, Dragana Ðilasa i Aleksandra Šapića.

Dosije se, kažu, zasniva na obimnoj zvaničnoj dokumentaciji i izveštajima o radu bivše uprave Grada Beograda, ali i autentičnim svedočenjima sadašnjih i bivših visokopozicioniranih funkcionera unutar same DS.

Antidot navodi da su njihovi sagovornici opisali kako su funkcionisali koruptivni mehanizmi u Srbiji u vreme vladavine DS-a do jula 2012. godine, ali i načinima na koje je sprovođena sveopšta kontrola medija u zemlji.

Kao glavni akteri u drugom delu Antidotovog dosijea, pod nazivom “Pink panteri demokratske Srbije 2“, pominju se nekadašnji visoki funkcioneri te stranke Dragan Ðilas i Aleksandar Šapić, koji su vlast u Gradu Beogradu i svoje visoke pozicije unutar same DS, koristili, kako se navopdi, za lično bogaćenje i međusobne obračune sa konkurentskim frakcijama unutar partije.

Pod naslovom “Kako su lideri “demokratske, pristojne i građanske“ Srbije bezočno pljačkali Beograd”, Antidot navodi da je na osnovu svedočenja neposrednih učesnika, zvaničnih dokumenata i javno dostupnih podataka otkrio do sada nepoznate detalje iz biografije Dragana Ðilasa.

To se odnosi, kako navode, na njegov ulazak u biznis i način na koji je stekao svoj prvi kapital, preko dolaska u DS, pa sve do izbora na čelo glavnog grada, što je predstavljalo vrhunac u njegovoj poslovno-političkoj karijeri, a što je okončano tako što je građanima Beograda u nasledstvo ostavljen dug od preko 1,2 milijarde evra.

Antidot kaže da su njihovi sagovornici otkrili i to koji su bili stvarni izvori Ðilasove moći, ali i njegove specijalne poslovne veze sa Mlađanom Dinkićem i Miodragom Mikijem Rakićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana