Antić: Žene su stub naše porodice Tanjug

Objavljeno: 01.02.2018. 15:17 Izmenjeno: 01.02.2018. 15:17

Kandidat za gradonačelnika liste „Koalicija Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije – Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija“ Aleksandar Antić poručio je danas da je žena stub porodice i društva.

 

„Žena je stub naše porodice i našeg društva, i zato SPS, koja promoviše ravnopravnost, insistira na većoj suštinskoj ulozi žena na svim nivoima vlasti, na preuzimanju još veće odgovornosti u Gradu i Republici. Smatram da su žene po prirodi brižnije i odgovornije i upravo zbog toga bi trebalo da se nalaze na rukovodećim pozicijama, kako bi doprinele razvoju humanijeg i pravednijeg društva “ , istakao je Antić.

Iz tog razloga ističemo da smo posebno ponosni na činjenicu da na listi Socijalističke partije Srbije – Jedinstvene Srbije značajno mesto zauzimaju kvalitetne i obrazovane žene, rekao je Antić, u razgovoru sa članicama Foruma žena SPS.

„Politika osnaživanja žena već je našla uporište u Upravi grada Beograda, gde polovinu odgovornih poslova sekretara i podsekretara obavljaju upravo žene. Mi ćemo nastaviti tu politiku ravnopravnosti i angažovanja žena na odgovornim funkcijama u svim segmentima vlasti i tako doprineti izgradnji modernog društva kako dolikuje metropoli“, zaključio je Antić.

On je ponovio da je posebno ponosan i srećan što u SPS-u ima puno divnih dama koje su se dokazale kao uspešne, od univerzitetske karijere, preko svih drugih poslova, do porodice.

„To je velika snaga naše liste. Samo u jednom takvom ukupnom sistemu Beograd može da se razvija kao jedno humano društvo, u modernu metropolu na čijem čelu će se nalaziti dame“, kazao je Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana