Antić sa gradonačelnikom Istanbula Studio B

Objavljeno: 05.02.2018. 09:37 Izmenjeno: 05.02.2018. 09:37

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-Jedinstvena Srbija, razgovaraće danas sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Ujsalom. Cilj razgovora je unapređenje saradnje Beograda sa velikim evropskim prestonicama u svim oblastima – transportu, turizmu, kulturnoj razmeni, a naročito u poboljšanju rada javnih službi i privlačenju investicija, kao što je Istanbul.

Aleksandar Antić će gradonačelniku Istanbula i jednom od najbližih saradnika predsednika Turske RedžepaTajipaErdogana predstaviti potencijale Beograda za proširenje saradnje sa Turskom i posebno Istanbulom, imajući u vidu ogroman ekonomski, finansijski i infrastrukturni kapacitet Istanbula, koji bi svojim iskustvima i konkretnim projektima bio partner u razvojnim planovima Beograda.

„Beograd jeste evropska metropola, ali da bi išao u korak sa onima koji su na vrhu, razgovaraću sa gradonačelnicima najvećih evropskih centara, od kojih očekujem konkretne inicijative i projekte za unapređenje života u našem gradu, koji zaslužuje da bude u samom evropskom vrhu po svim parametrima. Beograd je po mnogo čemu prestonica ovog dela Evrope i zato treba da se ravna sa najvećima u Evropi, a da bismo to ostvarili moramo da razgovaramo sa ljudima koji vode evropske metropole od kojih očekujem podršku i konkretnu saradnju“, izjavio je Aleksandar Antić uoči susreta sa gradonačelnikom IstanbulaMevlutomUjsalom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana