Antić i Marković o decentralizaciji Gradske uprave Tanjug

Objavljeno: 29.01.2018. 15:30 Izmenjeno: 29.01.2018. 17:26

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma I predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma sa građanima Mirijeva razgovarali su o decentralizaciji Gradske uprave.

 

Antić je istakao da lično insistira na jačanju lokalne infrastrukture, i saobraćajne I komunalne, jer to građanim omogućava da žive urbani život, a da istovremeno podstiče opstajanje ljudi na svojim imanjima I daje perpsektivu poljoprivrednoj poroizvodnji.

“Ubeđen sam da su kapaciteti beogradskih opština sasvim dovoljni da uz sve podsticaje, proizvodimo značajnije količine voća i povrća za čitav Beograd, za sve potrošače. Time podstičemo domaću proizvodnju, a istovremeno obezbeđujemo zdravu hranu na pijacama I marketima našega grada”, naglasio je Antić.

„Preduzeću sve što je neophodno da ojačam nadležnosti I operativne mogućnosti opština, da bi one mogle da odgovore neposrednim zahtevima građana, i da sve osnovne investicione radove na održavanju lokalne infrastructure izvedu bez čekanja odobrenja iz Grada”, istakao je Antić I dodao:

“Na taj način, uloga opštine kao posrednika u zadovoljavanju potreba građana, biće operativnija, biće tako dimenzionirana da nosi odgovornost za potrebe svojih sugrađana I da te zahteve ispunjava bez odlaganja. Samim tim I njihova nadležnost će biti veća, što I jeste suština decentralizacije o kojoj tako puno govorimo”.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma takođe je govorio o značaju domaće poljoprivredne porizvodnje I naglasio “da će dati punu podršku domaćim poljoprivrednim proizvođačima tako što će tražiti da se oni zaštite od nelojalne konkurecije i da se domaća proizvodnja zaštiti od prekomernog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz inostranstva”.

Dragan Marković Palma je zaključio “da građani vole I poštuju Socijalističku partiju Srbije I Jedinstvenu Srbiju jer je njihova politika, politika konkretnih dela I da ih birači prepoznaju po tome što drže datu reč”, saopšteno je iz Gradskog odbora SPS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana