Antić: Energetski sistem stabilan, obezbeđene zalihe energenata Tanjug

Objavljeno: 01.01.2018. 13:48 Izmenjeno: 01.01.2018. 18:30

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je Elektromrežu Srbije i izjavio da je ceo energetski sistem Srbije stabilan, da su obezbeđene zalihe svih energenata i da je novogodišnja noć protekla bez i jednog problema.

Antić je zajedno sa direktorkom EMS-a Jelenom Matejić obišao zaposlene u Nacionalnom dispečerskom centru EMS-a, gde je u kontrolnoj sobi proverio stanje celokupnog energetskog sistema Srbije.

„Nije bilo nikakvih problema, niti u prenosu niti u distribuciji, kao ni u radu toplana u Beogradu i širom Srbije. Nije zabeležen nijedan problem, tako da sam izuzetno zadovoljan i što naš narod kaže – da kucnem u drvo da tako i ostane“, rekao je Antić Tanjugu.

Ministar je kazao da imamo potpuno stabilnu situaciju, proizvodnju, prenos i distribuciju struje i da sve toplane rade u punom kapacitetu.

„Sistem je potpuno utegnut i ne treba očekivati bilo kakve probleme. Imamo zalihe svih energenata i izuzetno sam zadovoljan kako su energetske kompanije pripremljene za praznike i zimu“, naglasio je Antić.

On je građanima Srbije poželeo srećnu Novu godinu – puno sreće, zdravlja i porodičnu sreću.

„Nadam se da ćemo svi zajedno biti uspešni, da će Srbija biti uspešna i da ćemo svi dobro živeti u 2018. godini. Verujem da za Srbiju dolaze dobra vremena“.

On je, kako kaže, u ime svih građana Srbije zahvalio zaposlenima u enegetskim kompanijama.

„Treba da imamo poštovanje prema ovim ljudima koji rade 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Samo u onim kompanijama koje se bave proivodnjom uglja i električne energije, prenosom i distribucijom struje 31. decembra i danas radi oko 12.000 ljudi. Veliko im hvala što je naš ukupan energetski sistem stabilan, ako tome dodamo toplane širom Srbije, Srbijagas i distributere gasa – više od 20.000 ljudi će raditi tokom ova dva dana, kako bi mi imali stabilno snabdevanje energentima i kako bi naši domovi bili topli, da bi sa porodicama uživali u praznicima“, naglasio je.

Antić je dodao oni svoj posao rade na izuzetno profesinalan način.

Dispečer i rukovodilac smene Danilo Tomić je rekao Tanjugu da je protekla noć bila savršena stabilna i da nije bilo nikakvih problema na prenosnoj mreži.

„Visokonaponska mreža je bila stabilna, sve kako smo i planirali – da svi potrošači imaju napajanje. Odavde možemo da vidimo kompletan prenosni elektroenergetski sistem Srbije. Kada se sve uradi na vreme, sve i bude u redu, na vreme smo planirali i odradili remonte i završene su planirane investicije, koje su urađene na pravim mestima u pravo vreme“, rekao je on.

Direktorka EMS-a Metejić je rekla Tanjugu da je prošla godina bila radna i uspešna i da u 2018. zbog toga može da poruči građanima Srbije da će EMS nastaviti da brine o njima i da mogu da računaju na stabilan prenos struje.

„U ime EMS-a želim građanima zdravlja, sreće, mira i uspeha“, poručila je Matejić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana