Američke diplomate protiv Trampove uredbe Beta, Tanjug

Objavljeno: 30.01.2017. 21:52 Izmenjeno: 30.01.2017. 23:29

Nekoliko stotina američkih diplomata u internom dokumentu Stejt departmenta je kritikovalo ukaz predsednika Donalda Trampa da se privremeno zabrani ulazak u SAD državljanima sedam zemalja sa većinskom muslimanskom populacijom.

U internom dokumentu, napravljenom za čelnike Stejt departmenta, diplomate navode da zabrana neće učiniti državu bezbednijom, da je protivna američkim vrednostima i da će doprineti porastu antiamerikanizma širom sveta.
Zvaničnici kažu da je nekoliko stotina diplomata potpisalo taj dokumet i da se očekuje da će kasnije danas biti zvaničnio podnet.

Taj dokument je sastavljen u okviru mehanizma koji se koristi kada se američke diplomate ne slažu s politikom koju vode SAD.

Protivljenje Trampovom ukazu raste i među uticajnim zvanilčnuicima Republikanske partije, pošto su ga već kritikovali Džon Mekejn i Lindzi Grem.

Senatori Marko Rubio iz Floride i Tim Skot iz Južne Karoline u zajedničkom saopštenju su rekli da je „način na koji su ove mere osmišljene i primenjene uveliko doprinosi zbunjenosti, nervozi i nesigurnosti poslednjih nekoliko dana“.

Senator Par Tumi iz Pensilvanije rekao je da iako podržava oštrije kontrole, smatra da ukaz ima mana, i to da ide previše u širinu i da nije dobro obrazložen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana