Akcija ,,Upotrebi maštu, pokreni reciklažu“ Studio B

Objavljeno: 17.01.2020. 13:49 Izmenjeno: 18.01.2020. 16:20

Da se kroz igru uči najbolje potvrdili su đaci četvrtog tri Osnovne škole „Stevan Sremac“ u Borči koji su u akciji ,,Upotrebi maštu, pokreni reciklažu“ nagrađeni za najlepšu reciklažnu jelku. Kreativnim idejama, timskim radom i druženjem oni su naučili koliki je značaj reciklaže u očuvanju životne sredine.

Šta raditi kada kartonske kutije za jaja ostanu prazne? Đaci, četvrto tri odeljenja Osnovne škole „Stevan Sremac“ tu lekciju savladali su najboljom ocenom. Oni su kutije obojili zelenim nijansama i tako napravili najlepšu reciklažnu jelku. A sijalice koje više ne svetle samo su neki od najrazličitijih ukrasa koji su ovogodišnje praznike proveli na najlepšoj reciklažnoj jelki.

Učiteljica tog odeljenja Dubravka Macut ističe da se kroz igru najbolje uči i dodaje da je veoma važno što se u odeljenkse akcije uključuju i roditelji jer se tako i kod njjih razvija svest o važnosti reciklaže za očuvanje životne sredine.

JKP Gradska čistoća organizator je akcije drugu godinu zaredom, a pobednicima je poklonilo lap top računar kao i pojedinačne nagrade.

Kada bude lepše vreme četvrtaci će posetiti pogon Gradske čistoće za preradu reciklabilnog otpada,  a do  tada će uređivati školsko dvorište i ispred učionica napraviti vrt ruža o kojima će sami brinuti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana