Akcija „Negujmo srpski jezik“ održana u Bernu Tanjug

Objavljeno: 02.06.2019. 12:21 Izmenjeno: 02.06.2019. 12:21

U Ambasadi Srbije u Bernu održana je akcija „Negujmo srpski jezik“, koju Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i ambasada već dve godine zajedno sprovode u Švajcarskoj.

Kako se navodi u saopštenju Ambasade Srbije u Bernu, pred prepunom dvoranom, u kojoj su se okupili đaci Dopunske škole na srpskom jeziku iz čitave Švajcarske, njihovi roditelji i nastavnici, prikazana je dečija predstava sa motivima iz srpskih narodnih bajki, koju su izveli Svetislav Bule Goncić, Anita Stojadinović i Dušan Matejić.

Otvarajući skup, ambasador Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković rekla je da je osnovni cilj Ministarstva kulture i informisanja i ambasade da kroz sprovođenje ove akcije pomognu u očuvanju jezika, pisma, kulturnog i duhovnog identiteta našeg naroda u rasejanju.

Ona je naglasila da je posebno značajno to što je akcija, pre svega, posvećena deci školskog uzrasta.

Član Odbora akcije „Negujmo srpski jezik“ Svetislav Bule Goncić podsetio je da je ta akcija započela u Srbiji pre četiri godine na nivou Grada Beograda i da je stupanjem tadašnjeg gradskog sekretara za kulturu Vladana Vukosavljevića na dužnost ministra kulture i informisanja podignuta na republički nivo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana