Agro sajam u Beogradu studio b

Objavljeno: 26.01.2023. 14:44 Izmenjeno: 26.01.2023. 14:44

    Sajam je otvoren do subote, 28. januara 2023. godine.

 

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović prisustvovao je otvaranju četvrtog Međunarodnog sajma voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade“ na Beogradskom sajmu, koji je okupio najznačajnije predstavnike agrarnih kompanija i poljoprivrednike iz Srbije i susednih zemalja.

Sajam predstavlja priliku da proizvođači iz Srbije i regiona predstave svoje proizvode stranim kupcima, koji će ih plasirati na inostrana tržišta.

U oblastima svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, kao i poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite, rasadnika, semenskih i hemijskih kuća i drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede predstaviće se više od 500 izlagača.

„Agro Belgrade 2023“ se organizuje uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstva poljoprivrede  šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grada Beograda – Sekretarijata za poljoprivredu, NALED-a  i Kraljevine Holandije kao zemlje partnera.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, a otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ministri poljoprivrede Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske, kao i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil i Kraljevine Holandije Jost Reinćes.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana