Objavljeno: 02.07.2024. 16:47 Izmenjeno: 02.07.2024. 16:47

Gledateljka pita kada će naselje Manić dobiti vodovod. (Ana)   Ponavljamo odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   Naselje Manić u Barajevu pripada zoni vodosnabdevanja za koju je neophodno realizovati rezervoar „Vis“ iz koga će se snabdevati potrošači ovog naselja.   Da bi se realizovao rezervoar „Vis“ i vodovodna mreža u naselju Manić […]

Gledateljka pita kada će naselje Manić dobiti vodovod. (Ana)

 

Ponavljamo odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Naselje Manić u Barajevu pripada zoni vodosnabdevanja za koju je neophodno realizovati rezervoar „Vis“ iz koga će se snabdevati potrošači ovog naselja.

 

Da bi se realizovao rezervoar „Vis“ i vodovodna mreža u naselju Manić prethodno je potrebno da se završi izgradnja rezervoara „Vrapče brdo“ iz koga je planirano odvajanje primarnog cevovoda do rezervoara „Vis“ za vodosnabdevanje naselja Manić.

 

 

Gledateljka moli da se na stajalištu 957 u centru Železnika, smer ka gradu, ukloni krilo kioska i frižideri za sladoled,  jer tu staju 4 linije autobusa a prostor za putnike koji čekaju je veoma mali i uzan, a samim tim i veoma nebezbedan. (Viber)

 

Odgovor GO Čukarica:

 

Komunalni inspektor ovog Odeljenja, saglasno odredbi člana 15. Zakona o inspekcijskom nadzoru izvršiće prikupljanje podataka od značaja za inspekcijski nadzor po navodima iste i ukoliko postoji pravni osnov za postupanje, pokrenuti postupak inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti i u skladu sa datim ovlašćenjima preduzeti mere iz okvira svoje nadležnosti.

 

Gledateljka pita gde se obavljaju preventivni pregledi , moli raspored za narednu nedelju. (Milica)

 

Iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije odgovaraju:

 

Termin sledeće akcije preventivnih pregleda, koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju promocije prevencije i rane dijagnostike bolesti, biće blagovremeno (nekoliko dana pre akcije)  istaknut na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja zdravlje.gov.rs  (sa listom svih zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji i vrstom pregleda koje se obavljaju u svakoj ustanovi), i objavljen u sredstvima informisanja.

 

Inače, informacija o terminu preventivnih pregleda se obično objavljuje četvrtkom, kao najava za preglede koji će se održati te nedelje.

 

Gledateljka ponavlja pitanje i moli da se daju rokovi za izgradnju Opštinskog doma u Maniću. ( Ana)

 

Iz GO Barajevo dobili smo sledeći odgovor:

 

U ponedeljak je usvojen budžet Gradske opštine Barajevo. U narednom periodu se planira rekonstrukcija nekoliko Domova kulture na teritoriji opštine, kao i rekonstrukcija Doma kulture u naselju Manić.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana