Objavljeno: 30.05.2024. 16:57 Izmenjeno: 30.05.2024. 16:57

Gledateljka je bolesna i ima 82 godine i pije lek Litaril. Nekada ga je bilo po apotekama, ali ga više nigde nema(ne postoji ni zamena). Ona pita zašto ga nema i kada će ga biti. ( Anka)   Iz „Apoteke Beograd“ kontaktirali su  nosioca dozvole  Clinres Farmacija d.o.o Beograd i dostavili su nam sledeći odgovor: […]

Gledateljka je bolesna i ima 82 godine i pije lek Litaril. Nekada ga je bilo po apotekama, ali ga više nigde nema(ne postoji ni zamena). Ona pita zašto ga nema i kada će ga biti. ( Anka)

 

Iz „Apoteke Beograd“ kontaktirali su  nosioca dozvole  Clinres Farmacija d.o.o Beograd i dostavili su nam sledeći odgovor:

 

Lek Litalir je uvezen u Srbiju. Trenutno je u toku procedura koja je neophodna da se završi pre nego što se lek pusti u promet. Očekujemo da će to uskoro biti gotovo i da će lek biti dostupan pacijentima. Ukoliko pacijent ima dodatnih pitanja može se obratiti direktno nama.

 

Gledateljka iz naselja Vlaška, GO Mladenovac, kaže da su imali  centralno grejanje preko školske kotlarnice ali kada su otkupili stanove, isključili su im grejanje iako redovno sve plaćaju. Ona pita postoji li mogućnost da ih vrate na mrežu škole “Bora Lazić“. ( Anka)

 

Iz GO Mladenovac odgovaraju:

 

OŠ “Bora Lazić”, Vlaška poseduje grejanje na lož ulje i koristi ga za sopstvene potrebe. Stambene jedinice koje se nalaze u okolini su odavno u privatnom vlasništvu i nisu povezane  na sistem grejanja ove škole, jer bi u tom slučaju njihovo grejanje plaćao Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, odnosno budžet RS, što svakako ne bi bilo moguće ni po zakonu, obzirom na to da se radi o licima koja poseduju te stanove u svom ličnom vlasništvu, a ne u vlasništvu škole OŠ “Bora Lazić”, Vlaška, odnosno države Republike Srbije.

 

 

Gledalac kaže da se pričalo  o postavljanju info sistema sa komunalnim informacijama po zgradama tj. postavljanju ekrana po ulazima sa informacijama koji delovi grad nemaju struju, vodu, itd. To se više  ne spominje i pita šta se dešava. ( Aleksandar)

 

Odgovor JP „Gradsko stambeno“:

 

Ideja o postavljanju informativnih tabli potekla je od direktora ovog preduzeća, Aleksandra Jakšića. Reč je o savremenim „ekranima“ na kojima bi zahvaljujući integrisanim softverima više institucija, građani u najkraćem mogućem roku dobili sve važne informacije koje bi im mogle pomoći u obavljanju svakodnevnih aktivnosti a odnosile bi se na – javna preduzeća, radove na putevima, isključenja vode, struje, vremenske prilike, obaveštenja o najbližim institucijama, rad vrtića, škola itd.

 

Još uvek se radi na usaglašavanju projekta, na osnovu čega će biti preduzeti dalji koraci u cilju realizacije ove ideje koja bi mogla značajno da unapredi svakodnevni život Beograđana.

 

 

Gledalac pita gde može da nađe lek E fortil tablete. ( Viber)

 

Iz „Apoteke Beograd“ odgovaraju da traženi lek nije registrovan u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije, tako da ga nema u prometu, kao ni na stanju u „Apoteci Beograd“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana