Objavljeno: 27.05.2024. 17:05 Izmenjeno: 27.05.2024. 17:05

Gledateljka pita kada će Krnjača dobiti kanalizaciju. (Zora)     Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   Na levoj obali Dunava Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda realizuje sledeće aktivnosti u vezi sa kanalizacionom mrežom:    Završena je izgradnja 8 kilometara kanalizacije u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, gde je nekoliko […]

Gledateljka pita kada će Krnjača dobiti kanalizaciju. (Zora)

 

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Na levoj obali Dunava Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda realizuje sledeće aktivnosti u vezi sa kanalizacionom mrežom:

 

 Završena je izgradnja 8 kilometara kanalizacije u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, gde je nekoliko stotina domaćinstava dobilo priliku da se priključi na gradsku kanalizacionu mrežu.

 

 U toku je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u bloku između ulica Jovice Vasiljevića, Branka Momirova i Grge Andrijanovića, u delu naselja Krnjača. Gradi se preko 6 kilometra sekundarne kanalizacione mreže sa oko 320 kućnih priključaka za domaćinstva na ovom području.

 

 Završena je izgradnja KCS „Krnjača 2“. Ova kanalizaciona crpna stanica će prihvatati najveći deo otpadnih voda leve obale Dunava i potiskivaće ih ka postojećoj kanalizacionoj crpnoj stanici „Krnjača 1“ i budućem postrojenju za preradu otpadnih voda.

 

 U toku je tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Krnjača“.

 

 U toku je tender za izgradnju oko 80 kilometara kanalizacije na području naselja Krnjača, sa primarnim kolektorima u Zrenjaninskom putu, Borči i Kotežu, i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica.

 

Gledateljka kaže da se u ulici Krajiška u Zemunu, preko puta Osnovne škole „Gavrilo Princip“ nalazi staro i trulo drvo. Gledateljka moli da ekipe izađu na teren da orežu ili uklone isto. ( Mara)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da je sanacija predmetnog stabla na navedenoj lokaciji u planu u narednom periodu, u skladu sa dinamikom radova ovog preduzeća.

 

Gledateljka pita da li je u planu izgradnja kanalizacije u Ugrinovcima. (Živka)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju:

 

Važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ Grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije u naselju Ugrinovci.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema broju stanovnika koji gravitira predmetnoj lokaciji. Za više lokacija sa istim, odnosno sličnim brojem stanovnika, prioritet su oni objekti gde mogućnost realizacije zahteva kraći vremenski period, u smislu eventualnog postojanja projektne dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih odnosa.

 

Listu prioriteta dostavljaju predsednici gradskih opština, a po pozivu koji Direkcija upućuje gradskim opštinama prilikom pripreme novog ili rebalansa postojećeg programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

 

Gledateljka se javlja iz Krnjače, moli da se kod Doma zdravlja postave klupe. (Zora)

 

Molbu gledateljke Servisni centar grada Beograda uputio je GO Palilula. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledateljku.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana