Objavljeno: 22.05.2024. 16:55 Izmenjeno: 22.05.2024. 16:55

Gledateljka ima problem sa komšinicom  zato što spušta i podiže deo za blokadu ulaznih vrata a zgrada nema interfon. Zgrada ima  17 stanova i ona pita šta raditi sa komšinicom koja ne poštuje i ne čuva zajedničku imovinu. ( Ljubica)     Iz komunalne inspekcije GO Čukarica odgovaraju:   Prema Odluci o opštim pravilima kućnog […]

Gledateljka ima problem sa komšinicom  zato što spušta i podiže deo za blokadu ulaznih vrata a zgrada nema interfon. Zgrada ima  17 stanova i ona pita šta raditi sa komšinicom koja ne poštuje i ne čuva zajedničku imovinu. ( Ljubica)

 

 

Iz komunalne inspekcije GO Čukarica odgovaraju:

 

Prema Odluci o opštim pravilima kućnog reda, ulazna vrata zgrade moraju biti zaključana, u letnjem periodu od 23 časa – 06.00 sati, a u zimskom od 22 časa – 06.00 sati . Skupština stambene zajednice ima nadležnost da donese odluku o načinu zaključavanja ulaznih vrata zgrade, u skladu sa predviđenim odlukama.

 

 

Gledalac pita kada  koji je to datum kada nezaposleni primaju novčanu naknadu preko biroa. (Ljubiša)

 

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje odgovaraju da se naknada za nezaposlena lica  isplaćuje između 20. i 23. u mesecu, u zavisnosti od konkretnog kalendara.

 

Poslednja naknada za  nezaposlene za april 2024. je isplaćena 21.05.2024. godine.

 

 

Gledalac prijavljuje nepropisno parkiranje na trotoaru, Oplenačka 40, Labudovo brdo. Moli za češće kontrole Komunalne milicije. (Viber)

 

Iz Komunalne milicije dobili smo sledeći odgovor:

 

Patrola komunalne milicije izvršila kontrolu na navedenoj lokaciji dana 21.05.2024. godine i tom prilikom je zatekla dva nepropisno parkirana vozila. Predmetna vozila su fotografisana te će na adrese vlasnika biti upućena obaveštenja o učinjenom prekršaju sa izrečenom novčanom kaznom i instrukcijama po kojima isti treba da postupe u ostavljenom roku.

 

Napominjemo da građani prijave povodom nepropisnog parkiranja vozila kao i ostalih oblika narušavanja komunalnog reda mogu uputiti svakog dana pozivom broja Servisnog centra grada Beograda: 11-0-11, u vremenu od 00-24 časa ili putem elektronske pošte: servisnicentar@beograd.gov.rs.

 

 

Gledalac pita kada će se završiti gradnja vodovoda i priključak za selo Arapovac, GO Lazarevac. Radovi traju već deset godina a selo nema pijaću vodu. (Radomir)

 

Pitanje gledaoca Servisni centar Grada Beograda uputio je GO Lazarevac. Po dobijanju tražene informacije, obavestićemo gledaoca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana