Objavljeno: 15.05.2024. 14:52 Izmenjeno: 15.05.2024. 14:52

Gledalac šalje fotografiju na kojoj se u ulici Salvadora Aljendea na okretnici vidi puno smeća. On moli da se očisti prostor i postavi kontejner. ( Viber)   Odgovor JKP „Gradska čistoća“:   Pomenuta lokacija se po programu čisti više puta dnevno i verujemo da je problem rešen. Na navedenoj lokaciji na okretnici u Ulici Salvadora […]

Gledalac šalje fotografiju na kojoj se u ulici Salvadora Aljendea na okretnici vidi puno smeća. On moli da se očisti prostor i postavi kontejner. ( Viber)

 

Odgovor JKP „Gradska čistoća“:

 

Pomenuta lokacija se po programu čisti više puta dnevno i verujemo da je problem rešen. Na navedenoj lokaciji na okretnici u Ulici Salvadora Aljendea nalazi se pet đubrijera.

 

Gledateljka iz Sremčice pita kome i  gde treba da prijavi držanje opasnih pasa koji se drže odnosno gaje u naselju. ( Leposava)

 

Iz Komunalne milicije dobili smo sledeći odgovor:

 

U nadležnosti komunalne milicije utvrđene Zakonom o komunalnoj miliciji i Odlukom o komunalnoj miliciji, pored ostalog i poslovi kontrole održavanja komunalne zoohigijene i načina držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javnu površinu shodno Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.

 

Navedenom odlukom je propisano da se psi i mačke mogu držati u stanu, u stambenoj zgradi i u porodičnoj kući, da objekat za držanje pasa, mora biti udaljen najmanje 5 m od najbliže stambene zgrade ili poslovnog objekta na susednoj parceli, odnosno kuća u dvorištu sa većim brojem porodičnih kuća, a psi koji se drže kao kućni ljubimci i koji mogu predstavljati opasnost za okolinu, drže se u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje način držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost za okolinu.

 

Takođe napominjemo da je Zakonom o dobrobiti životinja, nad čijom primenom nadzor vrši veterinarska inspekcija Uprave za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, propisano da psi koji se drže kao kućni ljubimci, a koji mogu predstavljati opasnost za okolinu, moraju se držati na propisani način. Na osnovu pomenutog zakona donet je Pravilnik o načinu držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost za okolinu, kojim se propisuje način držanja opasnih pasa i kojim je propisano koje jedinke te vrste predstavljaju opasne pse. Veterinarski inspektor Uprave za veterinu može po podnetoj prijavi utvrditi činjenično stanje i shodno tome preduzeti mere na koje je ovlašćen.

 

 

Gledateljka  je išla na izlet, skup je bio na Ušću kod Skejt parka. Bilo je pet autobusa i mnogo ljudi, a nije postojala nijedna kanta za smeće. Ona pita da li to može da se reguliše. ( Dobrila)

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju:

 

Na autobuskom stajalištu kod Skejt parka na Ušću, kako je i predviđeno za autobuska stajališta, postoji kanta, odnosno čak dve đubrijere za smeće.

 

Avalska 3, GO Čukarica. Gledalac pita šta može da se preduzme sa trafikom koja je na ovoj lokaciji zauzela deo trotoara pa građani jedva mogu da prođu. (Miroslav)

 

Prijavu za zauzeće javne površine Servisni centar Grada Beograda prosledio je komunalnoj inspekciji GO Čukarica kako bi preduzeli mere iz okvira svoje nadležnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana