Objavljeno: 07.05.2024. 15:47 Izmenjeno: 07.05.2024. 15:47

  Barajevska ulica, GO Voždovac. Gledateljka kaže da je 01.05.2024. godine kamion Gradske čistoće prolazio ulicom, kupio smeće i pokidao kablove Telekoma. Gledateljka je to prijavila Telekomu isto jutro i do  07.05.2024 . godine još se niko nije pojavio da to popravi. Gledateljka nema kablovsku, internet i telefon već šest dana. Ona moli da ekipa […]

 

Barajevska ulica, GO Voždovac. Gledateljka kaže da je 01.05.2024. godine kamion Gradske čistoće prolazio ulicom, kupio smeće i pokidao kablove Telekoma. Gledateljka je to prijavila Telekomu isto jutro i do  07.05.2024 . godine još se niko nije pojavio da to popravi. Gledateljka nema kablovsku, internet i telefon već šest dana. Ona moli da ekipa izađe na teren. (Jasminka)

 

 

Iz Telekoma Srbija odgovorili su da je ekipa Telekoma Srbija izlazila na teren 02.05 kada je utvrdila da je kamion Gradske čistoće ne samo pokidao telekomunikacioni kabl, već je tom prilikom došlo i do oštećenja više stubova koji su nosili kablove, i zbog bezbednosti zaposlenih problem nije bilo moguće rešiti, već su sprovedene aktivnosti na obezbeđivanju opreme.  Četiri ekipe Telekoma Srbija bile su juče, 07.05.2024. godine, na terenu i intenzivno radile na rešavanju problema. Trebalo bi da je problem rešen 07.05.2024.godine odnosno tokom jučerašnjeg dana oko 16 časova.

 

Pasarela kod Franša, Bulevar oslobođenja. Gledateljka živi u ulici koja je paralelna sa auto – putem . Prinuđeni su da do svojih kuća dođu preko pasarele koja ide iz Bulevara oslobođenja, tu se nalazi restoran Franš ima obezbeđenje i ne možete pasarelom da prođete u vreme ručka od parkiranih automobila. Ona kaže da su nepropisno parkirani automobili na autobuskoj stanici, na stepenicama i u podzemnom prolazu. ( Vesna)

 

Iz Komunalne milicije odgovaraju:

 

Nakon prijema prijave gledateljke  od 30.04.2024. godine, komunalna milicija je istog dana izvršila kontrolu na lokaciji ispred ugostiteljskog objekta – restorana „Franš“  u ulici Bulevar oslobođenja bb, i tom prilikom zatečeno je 6 (šest) nepropisno parkiranih vozila na javnoj površini koja nije obeležena za parkiranje. Prema vlasnicima nepropisno parkiranih vozila biće preduzete mere na njihovom sankcionisanju.

 

Komunalna milicija će u skladu sa svojim ovlašćenjima, vršiti kontrolu navedene oblasti, kako na osnovu prijava građana, tako i u okviru svoje redovne kontrole i u slučajevima kada se steknu uslovi za to preduzimati sve neophodne mere na sankcionisanju lica zatečenih u nepoštovanju odluka grada, a sve u cilju održavanja komunalnog reda na teritoriji grada Beograda.

 

To je prioritet koji komunalna milicija nastoji da ostvari uvek i u najkraćem roku, pri čemu se neposredne potrebe građana uzimaju u obzir uvek kada je to moguće, a u skladu sa mogućnostima komunalne milicije, prethodno utvrđenom rasporedu i raspoloživom broju patrola, kao i od obaveza koje ima i u drugim oblastima svog delovanja.

 

Radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, potrebno da se prijave za narušavanje komunalnog reda i postupanja suprotno odredbama odluka Grada, u trenutku narušavanja, upute Servisnom centru Beograd na broj 11 0 11, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, ili neposrednim usmenim obraćanjem komunalnom milicionaru po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

 

Konstantina Lekića 10, GO Zemun . Gledateljka prijavljuje da   su pukle ploče na krovu od starosti, stare su oko 60-tak godina, kroz odžak upadaju delovi ploča, prokišnjava i sve joj plavi u stanu. Gledateljka je zvala Gradsko stambeno prijavila 03.05.2024 ali nisu još izašli na teren. ( Veselinka)

 

Iz JP „Gradsko stambeno“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Obaveštavamo Vas da se objekat na adresi Konstantina Lekića 10 u sistemu ovog preduzeća vodi kao Senjska 4, koja inače nema ugovor o održavanju sa ovim javnim preduzećem. Sa druge strane, u sistemu održavanja je objekat na adresi Senjska 4/1 što zapravo može da bude i isti objekat, ali svakako ne postoji podneti zahtev za opisani problem prokišnjavanja.

 

Svakako je za opisani problem prokišnjavanja prvi i neophodan korak podnošenje validnog, pisanog zahteva od strane upravnika stambene zajednice, na osnovu kojeg stručne službe preduzeća preduzimaju dalje korake.

 

Na raspolaganju smo ako možemo na bilo koji način dodatno da pomognemo, u okviru svojih nadležnosti.

 

Gledaoci pitaju koji je broj telefona Saobraćajne policije na koji se prijavljuju nepropisno parkirani automobili.

 

Za kontrolu poštovanja saobraćajnih propisa nadležna je Uprava saobraćajne policije na adresi Ljermontova 12a a broj telefona je 011 7452 645.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana