Objavljeno: 29.04.2024. 14:12 Izmenjeno: 29.04.2024. 14:12

Gledateljka pita da li može umesto postojeće privatne da se otvori državna apoteka u Domu zdravlja Žarkovo? ( Nadežda)     Odgovor Doma zdravlja „ Dr Simo Milošević“ Čukarica:   U ovom trenutku, a stanje datira iz ranijeg perioda, državna apoteka postoji na naša tri punkta, u zdravstvenoj stanici u Sremčici, u Umci, kao i […]

Gledateljka pita da li može umesto postojeće privatne da se otvori državna apoteka u Domu zdravlja Žarkovo? ( Nadežda)

 

 

Odgovor Doma zdravlja „ Dr Simo Milošević“ Čukarica:

 

U ovom trenutku, a stanje datira iz ranijeg perioda, državna apoteka postoji na naša tri punkta, u zdravstvenoj stanici u Sremčici, u Umci, kao i u objektu Doma zdravlja u Železniku koji je trenutno pod rekonstrukcijom.

 

Inače je svaki objekat Doma zdravlja pokriven apotekarskom ustanovom, što je izuzetno značajno za naše osiguranike.

 

Očekujemo u narednom periodu proširenje poslovne saradnje s Apotekom Beograd, pregovori su u toku i nadamo se da ćemo uspeti da i u još kojem objektu naše ustanove uspostavimo poslovni odnos sa predstavnicima Apoteke Beograd, sa obzirom na to da se ovo pitanje rešava uz saradnju obe strane.

 

Gledateljka pita da li može autobuska linija 309L da ide i kroz ulice Svetozara Markovića 22 i Save Kovačevića u Kaluđerici, da se tu okrene i da ide dalje svojom rutom. (Olja)

 

Iz Sekreatrijata za javni prevoz odgovaraju:

 

Najveći problem prilikom uspostavljanja linije br. 309L i definisanja njene trase bila je enormna divlja gradnja u celom naselju Kaluđerica, koja je dalje uslovila neodgovarajuću uličnu mrežu i time značajno uticala na trasu ove linije, čiji je osnovni zadatak bio povezivanje sa drugim visokofrekventnim linijama javnog prevoza, koje saobraćaju do i od Doma zdravlja, škole, pijace i prema samom centru grada.

 

S tim u vezi, obaveštavamo vas da je ulica Svetozara Markovića svojim karakteristikama neuslovna za prolazak vozila javnog prevoza, pa čak i minibus vozila.

 

Gledateljka traži da se pokosi dvorište u Rušnju u Ulici Rade Spasojevića Ona pita da li neko može da naloži vlasnicima ovog placa da pokose travu. (Bilja)

 

Iz GO Čukarica odgovaraju:

 

Povodom prijave gledateljke  koja se odnosi na neuredno dvorište u Ulici Rade Spasojevića br. 17, u naselju Rušanj, obaveštavamo vas da će komunalni inspektor Odeljenja za komunalnu inspekciju i izvršenja uprave GO Čukarica u zakonskom roku preduzeti mere iz okvira svoje nadleženosti, saglasno odredbama Odluke o komunalnom redu .

 

Gledateljka pita kada će biti podeljene akcije malim akcionarima bivše BPK i zaostale zarade. ( Milenija)

 

Kako pitanje nije komunalne prirode, preporučujemo gledateljki da se u vezi sa traženim informacijama obrati Udruženju za zaštitu i ostvarivanje prava radnika Beogradskog pamučnog kombinata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana