Objavljeno: 23.04.2024. 17:06 Izmenjeno: 23.04.2024. 17:06

Gledateljka moli da se postave ležeći policajci u Krajiškoj ulici kod OŠ “Gavrilo Princip“. (Mara)     Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:   Imajući u vidu da  se u Krajiškoj ulici nalazi OŠ “Gavrilo Princip“, Sekretarijat za saobraćaj je preduzeo mere za zaštitu dece pešaka iz svih delova naselja koja gravitiraju pomenutoj školi. U samoj Krajiškoj […]

Gledateljka moli da se postave ležeći policajci u Krajiškoj ulici kod OŠ “Gavrilo Princip“. (Mara)

 

 

Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:

 

Imajući u vidu da  se u Krajiškoj ulici nalazi OŠ “Gavrilo Princip“, Sekretarijat za saobraćaj je preduzeo mere za zaštitu dece pešaka iz svih delova naselja koja gravitiraju pomenutoj školi. U samoj Krajiškoj ulici su ugrađene fizičke prepreke na oba prilaza školi, odnosno raskrsnici sa Jakšićevom i Slaviše Vajnera i pored činjenice da je pomenuta raskrsnica semaforizovana.  I u ulicama Jakšićevoj i Slaviše Vajnera su ugrađene fizičke prepreke u skladu sa  snimljenim pravcima kretanja dece i tačkama konflikta sa vozilima.

 

Imajući u vidu da su sa obe strane Krajiške ulice izgrađeni trotoari, kretanje dece iz delova naselja daljih od škole je moguće trotoarima duž Krajiške ulice, odnosno ne postoji potreba za prelaskom Krajiške ulice do pomenute semaforizovane i fizičkim preprekama obezbeđene raskrsnice ispred same škole.

 

To je važno, kako zbog činjenice da se smanjuje broj kritičnih tačaka duž Krajiške ulice, tako i zbog činjenice da se ne utiče na komfor u vozilima javnog prevoza koja saobraćaju pomenutom ulicom.

Ovaj dopis je prosleđen JP “Putevi Beograda“ da bi se, ukoliko je neka od prepreka oštećena, izvršilo obnavljanje.

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju da je izdat nalog Nadzornom organu JP „Putevi Beograda“ da izvrši obilazak terena i proveri stanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u Krajiškoj ulici.

 

Ukoliko se utvrde oštećenja predmetne saobraćajne opreme, JP „Putevi Beograda“ će izdati nalog Izvođaču radova za obnavljanje istih.

 

Gledateljka pita kome da se požali jer smatra da je trebalo da joj doktorka kardiolog u bolnici za kardiovaskularne bolesti Dedinje prepiše terapiju a ona to nije učinila. Gledateljki je ustanovljeno da ima anginu pektoris. (Merima)

 

 

Ukoliko gledateljka smatra da joj je povređeno neko od prava iz oblasti zdravstvene zaštite  može da se obrati  Kancelariji za zaštitu prava pacijenata.

 

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1. Kancelarija se nalazi u prizemlju, broj kancelarije je 9, radno vreme je radnim danima od 7 sati do 15 časova i 30 minuta, broj telefona je 011/360-56-34 a mejl adresa savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs.

 

 

 

Gledateljka pita šta se dešava i kako je moguće da je cena na rafovima jedna a na kasi se otkuca druga veća cena ( lanac marketa Šumadija Market) ali taj slučaj je i u drugim lancima marketa. Gledateljka moli za broj tržišne inspekcije ili da ista ode na teren. ( Ljubinka)

 

Prema informaciji sa sajta Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine Republike Srbije  broj telefona Kontakt Sektora tržišne inspekcije je 011/362-88-00.

 

Ukoliko gledateljka želi da podnese prijavu tržišnoj inspekciji, to može da učini i preko mejl adrese podnesiprijavu@must.gov.rs. Sektor tržišne inspekcije vrši inspekcijski nadzor nad sprovođenjem propisa u okviru delokruga svoje nadležnosti po službenoj dužnosti, uzimajući u obzir prijave građana, koje su u ovom slučaju inicijativa za pokretanje postupka. U slučaju da prijavljeno nije u okviru nadležnosti Sektora tržišne inspekcije, na ovom sajtu navode, da će prijavu proslediti stvarno nadležnom organu uprave, odnosno obavestiće podnosioca prijave o načinu na koji može da postupiti u zaštiti svojih prava.

 

Gledateljka pita dokle se stiglo sa predlogom da se napravi pešački prelaz u Zemunu, ulica Cara Dušana, između Zemunskih kapija i broja 210. Sve  više ljudi pretrčava ulicu i izlažu se velikoj opasnosti, a automobili u tom delu ulice voze veoma brzo. ( Viber)

 

Servisni centar grad Beograda uputio je pitanje gledateljke Sekretarijatu za saobraćaj. Po dobijanju tražene informacije, obavestićemo gledateljku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana