Objavljeno: 15.04.2024. 14:25 Izmenjeno: 15.04.2024. 14:25

Ulica Obrada Mihajlovića, naselje Lisović, GO Barajevo. Gledateljka pita kada će žitelji ove ulice dobiti gradski vodovod. (Lela)     Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   Planirani sistem vodovodnog snabdevanja naselja Lisović čini distributivna mreža kroz naselje i rezervoar „Dubrava“. Do sada je izgrađen primarni gravitacioni cevovod od ulaza u naselje Lisović […]

Ulica Obrada Mihajlovića, naselje Lisović, GO Barajevo. Gledateljka pita kada će žitelji ove ulice dobiti gradski vodovod. (Lela)

 

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Planirani sistem vodovodnog snabdevanja naselja Lisović čini distributivna mreža kroz naselje i rezervoar „Dubrava“. Do sada je izgrađen primarni gravitacioni cevovod od ulaza u naselje Lisović do zone planiranog rezervoara „Dubrava“, na koji se direktno može priključiti distributivna mreža za potrošače prve visinske zone. Dalje priključenje potrošača druge i treće visinske zone uslovljeno je izgradnjom rezervoara „Dubrava“ i pratećih pumpnih stanica.

 

Važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ, planirano je pokretanje javne nabavke za izgradnju rezervoara Dubrava.

 

Gledalac se žali da je u ulici 17. oktobra u naselju Kneževac na autobuskoj stanici „Sretena Mladenovića“ (broj stanice 1753) znak za pešački prelaz  prekrila krošnja. On moli da se problem reši. ( Viber)

 

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju odgovaraju:

 

Uvidom u evidencije Odeljenja za ulice i puteve Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju utvrđeno je da nije bilo postupanja za navedenu lokaciju. Po navedenoj predstavci izvršiće se inspekcijski nadzor i doneti upravne mere.

 

Gledateljka pita da li postoji mogućnost da se postavi pešački prelaz u ulici Cara Dušana u Zemunu, između Zemunskih kapija i broja 210. (Ljiljana)

 

Pitanje gledateljke Servisni centar Grada Beograda prosledio je Sekretarijatu za saobraćaj. Nakon izlaska stručnih ekipa na teren i njihove procene, informisaćemo gledateljku.

 

Gledateljka pita da li postoji plan ovog leta za uređenje Savskog keja , blokovi 44 i 70. ( Viber)

 

U vezi sa dobijanjem tražene informacije uputili smo pitanje gledateljke JKP „Zelenilo Beograd“. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledateljku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana