Objavljeno: 12.04.2024. 14:30 Izmenjeno: 12.04.2024. 14:30

Gledalac se žali da u Malom Mokrom Lugu u Ulici Rada Kondića i okolnim od 2011. godine imaju slab pritisak vode a kada su topli dani često uopšte nemaju vodu. On pita kada i kako će to biti rešeno. (Radomir)   Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su da na predmetnoj adresi ovo preduzeće […]

Gledalac se žali da u Malom Mokrom Lugu u Ulici Rada Kondića i okolnim od 2011. godine imaju slab pritisak vode a kada su topli dani često uopšte nemaju vodu. On pita kada i kako će to biti rešeno. (Radomir)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su da na predmetnoj adresi ovo preduzeće nema vodovodnu mrežu u sistemu održavanja.

 

Potrošači se vodom snabdevaju sa mreže koju su sami polagali bez uslova i saglasnosti JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, i kao takvi su registrovani preko Službe kontrole potrošača i isključenja, kada su potrošači sa ove mreže ušli u sistem naplate i plaćaju utrošenu vodu a održavanje iste je po Zapisniku u nadležnosti korisnika. U zapisniku koji su potrošači sa predmetne lokacije potpisali sa JKP BVK u tački G piše da „Održavanje nelegalne (neuslovne) mreže i nelegalnog vodovodnog priključka je u isključivoj nadležnosti potrošača“.

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo odgovor da važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ, nisu planirane aktivnosti na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Rada Kondića.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema broju stanovnika koji gravitira predmetnoj lokaciji. Za više lokacija sa istim, odnosno sličnim brojem stanovnika, prioritet su oni objekti gde mogućnost realizacije zahteva kraći vremenski period, u smislu eventualnog postojanja projektne dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih odnosa.

 

Listu prioriteta dostavljaju predsednici gradskih opština, a po pozivu koji Direkcija upućuje gradskim opštinama prilikom pripreme novog ili rebalansa postojećeg programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

 

 

Gledalac pita da li mogu da se poprave liftovi na  železničkoj stanici  u Batajnici i na Novom Beogradu- Tošin bunar. (Dmitar)

 

Pitanje gledaoca Servisni centar Grada Beograda uputio je preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“ u čijoj su nadležnosti železničke stanice, pruge, pružni prelazi, železnički objekti, projekti i investicije u infrastrukturu. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

 

 

Gledalac sa pita šta se  dešava sa autobuskom linijom 405 ka Ripnju. On kaže da autobus koji treba da krene 7 sati i 35 minuta ne dolazi ili ne saobraća na vreme. (Budimir)

 

Linija 405 saobraća na relaciji Voždovac – Glumčevo Brdo. Po važećem redu vožnje, planiran je polazak u 7:34 sa terminusa Glumčevo Brdo. Iz Sekretarijata za javni prevoz zamolili su gledaoca za potvrdu da li se žali na navedeni polazak.

 

Kako bi iz Sekretarijata za javni prevoz mogli da gledaocu daju adekvatnu informaciju potrebno je da navede vreme i terminus sa koga planirani polazak nije ostvaren.

 

Gledalac pita kada će se završiti rekonstrukcija mostića u Topčiderskom parku. (Viber)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovorili su da navedena površina nije u programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“. Pitanje gledaoca prosledili smo GO Savski venac. Po dobijanju tražene informacije, gledalac će biti obavešten.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana