Objavljeno: 20.03.2024. 14:36 Izmenjeno: 20.03.2024. 14:36

Gledalac pita kada će se asfaltirati rupe na lokaciji Ulica Šumske ekonomije skretanje za Moštanicu u Sremčici. (Radivoje)     Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju da je ovo preduzeće izdalo nalog izvođaču radova da u Ulici Šumske ekonomije, naselje Sremčica, izvrši popravku oštećenja kolovoza.     Gledateljka je pokušala preko sajta RGZ-a da ispravi slovnu […]

Gledalac pita kada će se asfaltirati rupe na lokaciji Ulica Šumske ekonomije skretanje za Moštanicu u Sremčici. (Radivoje)

 

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju da je ovo preduzeće izdalo nalog izvođaču radova da u Ulici Šumske ekonomije, naselje Sremčica, izvrši popravku oštećenja kolovoza.

 

 

Gledateljka je pokušala preko sajta RGZ-a da ispravi slovnu grešku na izvodu iz katastra ali joj traže broj predmeta a ona broj predmeta nema već samo izvod. Greška je u imenu vlasnika i zbog toga notar neće da upiše. Kako može da ispravi slovnu grešku preko sajta ako nema broj predmeta? (Ana)

 

Odgovor Republičkog geodetskog zavoda:

 

U konkretnom slučaju, s obzirom na to da gledateljka nije uspela da iskoristi aplikacije dostupne na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, nadležna služba za katastar nepokretnosti je izvršila proveru i utvrdila da je načinjen tehnički propust prilikom preuzimanja podataka o nosiocu prava iz zemljišne knjige u postupku osnivanja katastra nepokretnosti, pa će propust biti otklonjen po službenoj dužnosti. Posebno napominjemo da sve stranke putem aplikacije e-primedbe, koja je dostupna na veb prezentaciji Republičkog geodetskog zavoda, nadležnoj službi mogu ukazati da je u rešenju o upisu ili o podacima upisanim u katastru, pričinjena očigledna greška u imenima i brojevima, pisanju ili računanju koji je javno dostupan na veb prezentaciji Zavoda.

 

 

Pre nekoliko dana gledateljka je putovala Srbijavozom  na liniji Beograd –  Užice a išla je do Požege. Pokazala je penzionersku karticu u očekivanju da  će imati 30 odsto popusta međutim rekli su joj da nema pravo na to. Ona pita da li je prevarena. (Ljuba)

 

Iz „Srbijavoza“ odgovaraju:

 

Prilikom obračuna vozne cene kada postoje 2 osnova povlastice, kao što je ovde slučaj, jer imamo popust od 20% na povratno putovanje i popust od 30% uz PIO karticu, primenjuje se pravilo uvažavanja višeg iznosa popusta (dakle NE popust na popust), što znači da se kod obračuna cene uvažava popust od 30%.

 

Za rastojanje od Beograda do Požege, putovanje u jednom smeru Regio vozom u 2. razredu iznosi 640,00 dinara, a uz popust od 30% vozna cena je 448,00 dinara. Kada se na blagajni zahteva povratna karta, prethodno dobijeni iznos vozne cene se množi sa 2, tako da se dobija iznos od 896,00 dinara, što je putnici prilikom kupovine i naplaćeno.

 

Previd putnice je očigledno nastao jer je imala drugačiju percepciju za primenu popusta. Naš zaključak je, prema navedenom, da je sistem je ispravno izvršio obračun naplaćene vozne karte.

 

Jurija Gagarina 164, GO Novi Beograd. Gledalac pita kada će biti rekonstrukcija parka koji se nalazi baš ispred zgrade jer je u veoma lošem stanju. (Aleksandar)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

JKP „Zelenilo-Beograd“ se bavi održavanjem oko 3.000 hektara javnih zelenih površina (parkovi, skverovi, ulični travnjaci, rekreativni kompleksi, zelenilo stambenih naselja, delimično uređene površine…) na teritoriji deset gradskih opština.

 

Uz puno razumevanje Vaše želje za sanacijom obaveštavamo Vas da investicioni radovi na ovoj lokaciji nisu u planu za ovu godinu.

 

S obzirom na to da JKP „Zelenilo-Beograd“ svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluka da li će predlog biti uvršten u plan realizacije donosi se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

 

Obaveštavamo Vas, takođe,  da se predmetno dečje igralište održava redovno u skladu sa dinamikom radova JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana