Objavljeno: 28.02.2024. 14:42 Izmenjeno: 28.02.2024. 14:42

Gledateljka ima primedbu na vozača GSP-a na liniji 101, broj autobusa 3184. Gledateljka je ušla u autobus 26.02.2024. godine  u 9 sati i 30 minuta. Ona kaže da je vozač je naglo krenuo još u toku zatvaranja vrata, gledateljka nije uspela ni da se uhvati za rukodržač i pala je, a često se dešava da […]

Gledateljka ima primedbu na vozača GSP-a na liniji 101, broj autobusa 3184. Gledateljka je ušla u autobus 26.02.2024. godine  u 9 sati i 30 minuta. Ona kaže da je vozač je naglo krenuo još u toku zatvaranja vrata, gledateljka nije uspela ni da se uhvati za rukodržač i pala je, a često se dešava da autobus stane  pre i  posle  označene stanice,  do čak 50-tak metara dalje. (Dragica)

 

 

Dostavljamo Vam odgovor JKP GSP „Beograd“:

 

Na osnovu podataka iz pritužbe, uvidom u dokumentaciju o odvijanju saobraćaja i sistem za elektronsko praćenje vozila utvrđen je identitet vozača autobusa koji je dana 26.02.2024. godine upravljao autobusom garažnog broja 3184 na liniji 101. Navedeni vozač je pozvan na službeni razgovor, a tom prilikom je izjavio da mu se niko nije obratio da se povredio u autobusu kojim je upravljao navedenog dana. Nakon službenog razgovora sa vozačem i prikupljanja svih ostalih raspoloživih dokaza biće doneto Rešenje u skladu sa Zakonom i internim propisima preduzeća.  U narednom periodu rad navedenog vozača biće dodatno praćen od strane referenata saobraćaja i instruktora rada vozača.

 

U svakom slučaju, saobraćajni pogon “Karaburma“ će pojačati kontrolu funkcionisanja saobraćaja i rada vozača na liniji 101 i preduzimati mere u skladu sa svojim ovlašćenjima u cilju poboljšanja kvaliteta prevoza.

 

Ovom prilikom želimo da izrazimo iskreno žaljenje i uputimo izvinjenje zbog neprijatnosti koju ste imali koristeći usluge JKP GSP “Beograd“.

 

Gledalac je 1994. godine predao zahtev za uknjiženje placa na opštini Rakovica. On kaže da su legalno kupili plac, poseduju sudski legalan ugovor, državi su platili sve dažbine ali 30 godina čekaju na rešenje za uknjiženje. Gledaoca zanima zbog čega čeka tako dugo. Gledalac nam je dostavio broj predmeta 952-02-23-2607/23, predmet je zaveden 3. aprila 2023. godine. (Pavle)

 

Iz Republičkog geodetskog zavoda odgovaraju da je uvidom u kretanje navedenog predmeta utvrđeno da se isti nalazi na odlučivanju u Odeljenju za drugostepeni postupak.

 

 

 

Gledateljka moli da se nešto preduzme, u Ulici Virpazarska sa obe strane trotoara su parkirani automobili, ne postoji mogućnost da se prođe osim da se ide kolovozom, ulicom saobraća autobus broj 20, ulica je veoma prometna u blizini je škola i vrtić a ulica se nastavlja na Budvansku i Pljevaljsku. Pre tri meseca je gledateljka postavila isto pitanja i dobila je  odgovor da je Sekretarijat za saobraćaj odredio postavljanje stubića ali do sada se ništa nije desilo a situacija je još alarmantnija. (Dubravka)

 

 

Iz Sek. za saobraćaj odgovaraju:

 

Sekretarijat za saobraćaj nema u planu za naredni period postavljanje fiksnih saobraćajnih stubića na predmetnoj lokaciji, usled ograničenih finansijskih sredstava.

 

Situacija na koju nam ukazujete predstavlja primer nepoštovanja saobraćajnih propisa odnosno Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Sekretarijat za saobraćaj nema nadležnost za sankcionisanje nepoštovanja saobraćajnih propisa i koristi svaku priliku da apeluje na sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja ovog Zakona.

 

Takođe, ovom prilikom Vas obaveštavamo da je za kažnjavanje učesnika u saobraćaju koji ne poštuju odredbe ovog Zakona nadležna Uprava saobraćajne policije za grad Beograd, ili ne poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu nadležan je Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, te je potrebno da se po prijavi obratite ovim institucijama.

 

 

 

Gledalac pita da li će se postaviti zaštite  od buke na mostu (novi auto-put) od petlje Orlovača ka Resniku. Tu se nalazi naselje, ima dosta kuća preko puta mosta, nivo buke koje prave šleperi, kamioni i automobili je nepodnošljiv. Reč je o ulicama Tunelska, Kružni put i Braće Deroko. (Milivoj)

 

 

Iz JP „Putevi Srbije“ dobili smo sledeći odgovor:

 

U skladu sa Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini JP „Putevi Srbije“ dužno da izradi Strateške karte buke za mrežu državnih puteva.

 

Ovim kartama se utvrđuju mesta u zoni uticaja drumskih saobraćajnica koja su izložena prekomernim nivoima buke, kao i broj ugroženih stanovnika.

 

U skladu sa tim JP „Putevi Srbije“ je preduzelo mere raspisivanjem javne nabavke za izradu Strateške karte buke na državnim putevima I i II reda, koja je u toku.

 

Strateške karte buke predstavljaju osnovu za izradu Akcionih planova kojima se, propisuje dinamika sprovođenja mera zaštite od buke (konstrukcije za zaštitu od buke) poreklom od drumskog saobraćaja na najugroženijim lokacijama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana