Objavljeno: 14.02.2024. 14:17 Izmenjeno: 14.02.2024. 14:17

Ulica Ruža, GO Voždovac.  Gledateljka pita kada će se izgraditi kanalizacija na desnoj strani ulice  od Zavoda. Ona kaže da se kanalizacija sada  sliva u dvorišta. (Radić)   Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovorili su da je u toku izgradnja kanalizacione mreže u Ulici vojvode Stepe i okolnim ulicama, a u okviru […]

Ulica Ruža, GO Voždovac.  Gledateljka pita kada će se izgraditi kanalizacija na desnoj strani ulice  od Zavoda. Ona kaže da se kanalizacija sada  sliva u dvorišta. (Radić)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovorili su da je u toku izgradnja kanalizacione mreže u Ulici vojvode Stepe i okolnim ulicama, a u okviru radova izvedena je i kanalizaciona mreža u delu Ulice Ruža. Važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ, Direkcija nema planiranih aktivnosti na pripremi za nastavak izgradnje kanalizacije u ostalom delu Ulice Ruža.

 

Brđanska ulica, naselje Ripanj, GO Voždovac. Gledalac pita kada će biti izgrađena kanalizacija u Ripnju? ( Marko)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

 

Važećim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, koji je usvojio Privremeni organ, Direkcija nema planiranih aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u Brđanskoj ulici u naselju Ripanj.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema broju stanovnika koji gravitira predmetnoj lokaciji. Za više lokacija sa istim, odnosno sličnim brojem stanovnika, prioritet su oni infrastrukturni objekti gde mogućnost realizacije zahteva kraći vremenski period, u smislu eventualnog postojanja projektne dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih odnosa.

 

Listu prioriteta dostavljaju predsednici gradskih opština, a po pozivu koji Direkcija upućuje gradskim opštinama prilikom pripreme novog ili rebalansa postojećeg programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

 

 

Gledalac kaže da se preko puta Kineskog tržnog centra u Bloku 70  nalazi mnogo parkiranih automobila u okviru prostora Mesne zajednice. Gledalac kaže da je potrebna zabrana ulaska unutra automobilima i da se postave fizičke prepreke. (Aleksandar)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Situacija na koju nam ukazujete predstavlja primer nepoštovanja saobraćajnih propisa odnosno Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Sekretarijat za saobraćaj nema nadležnost za sankcionisanje nepoštovanja saobraćajnih propisa i koristi svaku priliku da apeluje na sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja ovog Zakona.

 

Za kažnjavanje učesnika u saobraćaju koji ne poštuju odredbe ovog Zakona nadležna Uprava saobraćajne policije za grad Beograd, ili ako ne poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu nadležan je Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju odnosno Komunalna milicija te je potrebno da se po prijavi obratite ovim institucijama.

 

Nepropisno parkiranje u trenutku vršenja prekršaja gledalac može prijaviti na broj telefona Servisnog centra Grada Beograda 11 0 11.

 

 

Gledateljka pita kada će se zameniti azbestne cevi u ulici Ruža stare su 50 godina. (Radić)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovorili su nam da ovo preduzeće vrši sukcesivnu zamenu dotrajale ulične vodovodne mreže prema usvojenim godišnjim planovima poslovanja. Plan rekonstrukcija se formira prema prioritetima odnosno prema starosti, vrsti materijala, hidrauličkom uticaju na sistem i broju defekata za svaki parcijalni deo distributivnog sistema snabdevanja vodom Grada Beograda. Naravno u vrhu prioriteta su cevovodi od azbest cementa prvenstveno zbog starosti i dotrajalosti istih.

 

U planu za rekonstrukciju za 2024. godinu nije predviđena rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Ruža na opštini Voždovac.

 

JKP BVK u narednim godinama planira da izvrši rekonstrukciju većeg broja azbestnih cevovoda a realizacija plana prvenstveno zavisi od raspoloživih operativno – tehničkih resursa i priliva finansijskih sredstava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana