Objavljeno: 29.11.2023. 15:23 Izmenjeno: 29.11.2023. 15:23

Ulica Radoja Prvulovića, GO Čukarica. Gledateljka kaže da ulično svetlo u celoj ulici ne radi već 10 ili 15 dana. Ona pita kad će da poprave rasvetu u ovoj ulici? (Zorica)   Iz JKP „Javno osvetljenje“ dobili smo sledeći odgovor:   Prema našim saznanjima, ekipe JKP „Javno osvetljenje“ su tokom jučerašnjeg dana, 29.11.2023. godine, obavile […]

Ulica Radoja Prvulovića, GO Čukarica. Gledateljka kaže da ulično svetlo u celoj ulici ne radi već 10 ili 15 dana. Ona pita kad će da poprave rasvetu u ovoj ulici? (Zorica)

 

Iz JKP „Javno osvetljenje“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Prema našim saznanjima, ekipe JKP „Javno osvetljenje“ su tokom jučerašnjeg dana, 29.11.2023. godine, obavile radove na sanaciji instalacije javnog osvetljenja.

 

Gledalac pita kada će se rešiti problem nepropisnog parkiranja vozila na trotoaru i zelenoj površini sa obe strane  Šavničke, Kadinjačke, Jablaničke i ulice Ljubice Ivošević na Čukarici. (Slavko)

 

 

Odgovor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju:

 

Uvidom u evidencije koje vodi, utvrđeno je da je komunalna milicija, u periodu od 01.01.2023. godine, zaključno sa danom 28.11.2023. godine, kada su podaci obrađeni, vršeći kontrolu komunalnog reda kako po prijavama građana, tako i na osnovu samostalnih postupanja – kontrola, zbog prekršaja iz člana 23. Odluke o komunalnom redu – nepropisnog parkiranja vozila, u ulicama Šavnička, Kadinjača, Jablanička i Ljubice Ivošević na GO Čukarica, izdala ukupno 170 obaveštenja, odnosno prekršajna naloga, i uklonjena su tri vozila.

Od navedenog broja izdatih obaveštenja, odnosno prekršajnih naloga, 68 je evidentirano u ulici Šavnička, 8 u ulici Kadinjača, 25 u ulici Jablanička i 69 u ulici Ljubice Ivošević. 1 vozilo je uklonjeno u ulici Šavnička a 2 vozila su uklonjena u ulici Ljubice Ivošević.

Prijave svih problema, vezanih za narušavanje komunalnog reda u gradu, pa i nepropisnog parkiranja i ostavljanja vozila na javnim površinama, odnosno postupanja suprotno odredbama odluka Grada, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, u trenutku narušavanja, mogu se uputiti Servisnom centru Beograd na broj 11011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno, ili neposrednim usmenim obraćanjem komunalnom milicionaru po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere za koje su ovlašćeni.

 

 

Ugao ulica Nićifora Ninkovića i Gočke, GO Rakovica. Gledateljka pita kada će se izgraditi park za decu na ovoj lokaciji. (Zorica)

 

Iz JKP „ Zelenilo Beograd“ odgovaraju:

 

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd se bavi održavanjem oko 3.000 hektara javnih zelenih površina (parkovi, skverovi, ulični travnjaci, rekreativni kompleksi, zelenilo stambenih naselja, delimično uređene površine…) na teritoriji deset gradskih opština.

 

Uz puno razumevanje Vaše želje za sanacijom predmetne lokacije  obaveštavamo Vas da investicioni radovi na ovoj lokaciji nisu u planu za ovu godinu.

 

S obzirom na to da JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluka da li će predlog biti uvršten u plan realizacije donosi se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

 

 

 

Gajeva ulica, naselje  Vrčin , GO Grocka. Gledateljka se žali da komšija pušta vodu niz ulicu. Ona pita kome da se obrate za pomoć? (Ljubinka)

 

Prijavu gledateljke Servisni centar Grada Beograda uputio je GO Grocka. Iz ove opštine su nam odgovorili da je prijava dalje prosleđena nadležnoj službi komunalne inspekcije GO Grocka.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana