Više od 100 učesnika na trci uz stepenište Beograđanke Studio B

Objavljeno: 07.04.2019. 07:11 Izmenjeno: 08.04.2019. 14:15

Tradiconalna trka uz stepenište jedne od najviših zgrada srpske prestonice, popularne „Beograđanke“, održava se 32. put, a okupila je više od 100 učesnika, među kojima i 60 vatrogasaca.

 

Početak trke označio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je izjavio da Beograd ima mnogo lepih tradicija, a da je jedna od lepših svakako trka u „Beograđanki“.

„Trka je nastala kada je sagrađena Beograđanka. Pošto je to bila prva visoka zgrada po ugledu na zgrade u velikim svetskim metropolama, tada je Đoko Vještica, urednik i novinar Studija B, predložio da se organizuje trka uz Beograđanku, a po ugledu na trke koje postoje u Njujorku, Berlinu…“, rekao je Vesić.

Činjenica je, kaže, da ta trka iz godine u godinu okuplja sve više takmičara i da se ove godine prijavilo oko 100 takmičara, među kojima je 60 vatrogasaca od kojih je i jedna žena, koja je danas prva prošla kroz start.

„Ovo je deveti put da trče vatrogasci, a prvi put jedna žena vatrogasac“, rekao je Vesić i dodao da učešće vatrogasaca pokazuje koliko su spremni i spospobni da čuvaju Beograd.

Istakao je da je želja Grada Beograda da se sa tom tradicijom nastavi, i da trka postoji dokle god postoji Beograđanka.

Pre više od 3 decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište Palate Beograd. Tih godina uz stepenice se trčalo još samo u Njujorku, dok je danas veliki broj svetskih metropola koje u svojoj sportskoj ponudi imaju i trku uz stepenice nebodera.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, a manifestaciju su pomogli AMS osiguranje, „Planeta sport”, „Najk”, „Red Bul” i drugi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 13°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana