Objavljeno: 21.09.2023. 14:01 Izmenjeno: 21.09.2023. 14:01

Gledateljka iz Borče traži da se pokosi trava na lokaciji Centar 3 u Borči. Trava je dostigla visinu preko jedan metar. ( Vera)   Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da su započeli četvrti krug košenja u stambenom naselju Borča. Iz ovog preduzeća navode da su do sada pokosili travu u naseljima Borča greda i Borča […]

Gledateljka iz Borče traži da se pokosi trava na lokaciji Centar 3 u Borči. Trava je dostigla visinu preko jedan metar. ( Vera)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da su započeli četvrti krug košenja u stambenom naselju Borča. Iz ovog preduzeća navode da su do sada pokosili travu u naseljima Borča greda i Borča 2. Trenutno ekipe JKP „Zelenilo Beograd“  kose u naselju Borča 1, a košenje u Borči 3 (centru 3) počinju danas, 22.09.2023.godine.

 

Gledateljka pita da li nepokretni i polupokretni penzioneri mogu dati ovlašćenje nekom od članova porodice da umesto njih i za njih vrši kupovinu i na koji način? (Tatjana)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

Penzionersku karticu će, umesto i u ime korisnika penzije, moći da koristi i član porodice uz ovlašćenje koje je korisnik penzije dao tom licu i koje je overeno kod javnog beležnika.

 

 

Ulica Jaroslava Černog 36, GO Voždovac.  Gledalac se žali da se već mesec dana kanalizacija na ovoj lokaciji  izliva na okolne ulice. Obraćali su se Vodovodu ali je do danas situacija ista, niko nije došao da sanira problem. (Voja)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Obaveštavamo vas da ne postoji građevinska dozvola za pomenutu novoizgrađenu kanalizaciju, niti je ista puštena u eksploataciju. Predmetna ulična kanalizacija je primljena na održavanje, ali ne može biti u upotrebi do puštanja u rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za selo Pinosava, čija izgradnja je planirana, do izgradnje pristupnog puta na delu mreže u dužini od oko 700 metara, čija se trasa pruža kroz obradive površine i do puštanja u rad kanalizacionih crpnih stanica, koje su sastavni deo sistema Pinosava. Građani Pinosave su o zabrani aktiviranja priključaka blagovremeno obaveštavani prilikom izvođenja radova, pa samim tim nijedan korisnik nije dobio saglasnost za priključenje svog stambenog objekta na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu.

 

 

Gledateljka pita zašto je odbijen zahtev njene unuke za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara  za dete do 16 godina? Njena unuka je prijavila tek rođeno dete 31.08.2023, i odbijena je. Pokušala je nekoliko puta ali na aplikaciji je odbijena za pomoć.( Radmila)

 

Kako pitanje nije komunalne prirode, preporučujemo gledateljki da se u vezi sa navedenim obrati Ministarstvu finansija Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana