Objavljeno: 18.09.2023. 18:38 Izmenjeno: 18.09.2023. 18:38

Gledateljka iz Malog Mokrog Luga pita kome da se obrate stanari ulice Feliksa Kanica, na broju 24 pomenute ulice se otvorio tepih servis, buka je nesnosna i dan i noć. Na broju 30 je otvoren auto servis isto je buka nemoguća tokom celog dana, prijavljivali su ali i dalje je sve isto. (Dobrinka)   Odgovor […]

Gledateljka iz Malog Mokrog Luga pita kome da se obrate stanari ulice Feliksa Kanica, na broju 24 pomenute ulice se otvorio tepih servis, buka je nesnosna i dan i noć. Na broju 30 je otvoren auto servis isto je buka nemoguća tokom celog dana, prijavljivali su ali i dalje je sve isto. (Dobrinka)

 

Odgovor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju:

 

Inspektor za zaštitu životne sredine Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju je po prijavi građana izvršio  dana, 06.07.2023. godine, vanrednu inspekcijsku kontrolu SZR „Sara 011“, Feliksa Kanica 24, Beograd  i istoga dana u zapisniku naložio meru odgovornom licu SZR „Sara 011“, da izvrši merenje nivoa buke specifičnog izvora, od strane stručne ovlašćene organizacije i da Izveštaj dostavi inspektoru.

 

Nadzirani subjekat je preduzeo određene mere zaštite od buke (izmestio ulazna vrata,  uradio potrebnu izolaciju ) i angažovao ovlašćenu mernu organizaciju Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, koji je dana 08.09.2023. god. izvršio merenje buke, u prisustvu inspektora, na referentnim mernim mestima i ispred stana podnosioca prijave. Rezultati merenja ne prelaze granične vrednosti.

 

Što se tiče buke od auto servisa, na adresi Feliksa Kanica br. 30 za isti nije bilo prijava ovoj inspekciji. Ovaj podnesak će biti inicijalni akt za izlazak inspektora na teren i preduzimanje mera iz nadležnosti inspekcije za zaštitu životne sredine.

Gledalac iz Barajeva pita zašto se na trotoarima koji su predviđeni za pešake parkiraju automobili? Komunalna milicija prolazi ulicom i ne reaguje. Prijavljivali su ali nema odgovora. (Dragan)

 

Iz Komunalne milicije odgovaraju da komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupaju u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa prethodno utvrđenim rasporedom i raspoloživim brojem patrola, kao i u zavisnosti od obaveza koje komunalna milicija ima i u drugim oblastima svog delovanja.

Uvidom u evidencije koje vodi, utvrđeno je da je komunalna milicija, u periodu od 01.01.2023. godine, zaključno sa danom 14.09.2023. godine, kao danom obrade podataka, vršeći kontrolu komunalnog reda kako po prijavama građana, tako i na osnovu samostalnih postupanja – kontrola nepropisnog parkiranja vozila, na teritoriji GO Barajevo, evidentirala ukupno 558 izdatih prekršajnih naloga.

Prijave svih problema, vezanih za narušavanje komunalnog reda u gradu, pa i nepropisnog parkiranja i ostavljanja vozila na javnim površinama, odnosno postupanja suprotno odredbama odluka Grada, radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, u trenutku narušavanja, mogu se uputiti Servisnom centru Beograd na broj 11 0 11, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, ili neposrednim usmenim obraćanjem komunalnom milicionaru po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere za koje su ovlašćeni.

 

 

Gledateljka pita zašto se Infostanu plaća provizija na račun?( Ljiljana)

 

Iz JKP „Infostan tehnologije“ odgovaraju:

 

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj dana 13.04.2023. godine donela Odluku o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda koja se primenjuje  počev od 01. jula 2023. godine. Navedena Odluka o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda je objavljena u Službenom listu grada Beograda od 13.04.2023. godine.

 

S obzirom na navedeno, obaveštavamo Vas da JKP Infostan tehnologije počev od 1. jula 2023. godine nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice. Pružaoci platnih usluga će iste tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom.

 

Gledalac kaže da u Domu zdravlja na Novom Beogradu nema reagensa za proveru analiza štitne žlezde i prostate, lekari tog doma zdravlja ne daju uput za Klinički centar gde te analize mogu besplatno da se urade,  nego usmeravaju pacijente na privatne laboratorije. (Milisav)

 

Gledaocu preporučujemo da se u vezi sa navedenim obrati Kancelariji za zaštitu prava pacijenata. Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1, kancelarija broj 9. Radno vreme ove kancelarije je radnim danima od 07:30 do 15:30 časova. Gledalac se može obratiti i putem telefona na broj 011 360 56 34 ili proslediti mejl na adresu savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana