Objavljeno: 25.08.2023. 15:02 Izmenjeno: 25.08.2023. 15:02

Mala Moštanica, GO Obrenovac. Gledalac pita kada će biti izgrađena kanalizacija u ovom naselju? (Radisav)   Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:   Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju […]

Mala Moštanica, GO Obrenovac. Gledalac pita kada će biti izgrađena kanalizacija u ovom naselju? (Radisav)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na pripremi za izgradnju kanalizacije u naselju Mala Moštanica.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Nadležna gradska opština može u svoju listu prioriteta da uvrsti i navedene aktivnosti za naredni period, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem.

 

Gledalac kaže da linija 72 često ima neostvarene polaske zbog toga gledalac kasni na posao. On pita da li može da dobije potvrdu od Sek. za javni prevoz ili GSP – a da je vozilo kasnilo ili da nije ostvarilo polazak i da je odnese na posao kao dokaz odnosno opravdanje zbog kašnjenja? (Radenko)

 

Iz JKP GSP „Beograd“ se izvinjavaju i izražavaju iskreno žaljenje zbog neprijatnosti koju je gledalac imao koristeći usluge JKP GSP “Beograd“. Iz ovog preduzeća su zamolili

da gledalac dostavite datum i vreme polaska koji nije realizovan, kako bi mogli precizno da utvrde o čemu se radi i da adekvatno reaguju.

 

Na samoj početnoj stanici autobusa 51, nalazi se prodavnica Aman u Žarkovu.  Gledateljka kaže da za proizvode na policama u ovoj prodavnici piše da su na sniženju, a kad dođete na kasu naplaćuje se puna cena bez popusta, zašto? Kojoj inspekciji da se obrati? (Ljubinka)

 

Kako nije reč o komunalnom problemu, preporučujemo gledateljki da se u vezi sa navedenim obrati Sektoru tržišne inspekcije u okviru Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije.

 

Gledalac pita da li linije 73 i 94 mogu da okreću na okretnici u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, blok 72? On kaže da bi se tako povezale dve škole, tri obdaništa i pijaca.

 

Pitanje i predlog našeg gledaoca prosledili smo Sekretarijatu za javni prevoz. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana