Objavljeno: 24.08.2023. 13:27 Izmenjeno: 24.08.2023. 13:27

Gledalac pita kada će se graditi most na Dunavu kod Ada Huje?   Odgovor Direkcije za građevinsko zemljišta i izgradnju Beograda:   Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji mosta na Dunavu, kod Ada Huje. U nadležnoj službi […]

Gledalac pita kada će se graditi most na Dunavu kod Ada Huje?

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljišta i izgradnju Beograda:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji mosta na Dunavu, kod Ada Huje. U nadležnoj službi za katastar nepokretnosti pokrenuti su postupci deobe katastarskih parcela u cilju formiranja građevinskih parcela za projekat izgradnje SMT I faza. Po donošenju pravosnažnih rešenja o deobi svih katastarskih parcela u okviru građevinskih parcela, planiraće se pokretanje postupaka rešavanja imovinsko-pravnih odnosa pred nadležnim organom opštinske uprave. O načinu finansiranja izgradnje odlučivaće Republika Srbija i Grad Beograd.

 

Gledateljka kaže da Dom zdravlja u Železniku dve godine ne radi jer ga sređuju i svi moraju da idu u Sremčicu na pregled. Ona pita kada će biti završeni radovi? (Maja)

 

Iz DZ „Dr Simo Milošević“ Čukarica odgovorili su da se završetak radova na rekonstrukciji  ogranka Doma zdravlja ,,Dr Simo Milošević” Železnik očekuje prema planu i dogovorenom roku  u novembru 2023. godine.

 

Gledateljka pita zbog čega GO Voždovac ne organizuje izlete za penzionere? (Slavka)

 

Iz GO Voždovac su nam odgovorili da zbog nedostataka finansijskih sredstava nisu u mogućnosti da organizuju izlete za penzionere.

 

Gledateljku zanima koliko treba da je udaljena pumpa od zgrade po propisu? Ona se žali na blizinu pumpe u Šumatovačkoj 134.(Vesna)

 

Iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju savetuju gledateljki da se za dobijanje preciznog odgovora na njeno pitanje obrati organu nadležnom za izdavanje građevinskih dozvola, odnosno opštini, Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda ili Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana