Objavljeno: 17.08.2023. 14:08 Izmenjeno: 17.08.2023. 14:08

Gledalac kaže da  su mnoga sela u Barajevu dobila vodu i pohvaljuje,  osim sela Manić. On pita da li mogu da se iskoriste prirodna izvorišta kojim su se ranije snabdevala sela a sada su zapuštena , jedan takav izvor je Jasenova izvor u  Rožancima  kod fudbalskog stadiona. (Milovan)   Odgovor GO Barajevo:   Gradska opština […]

Gledalac kaže da  su mnoga sela u Barajevu dobila vodu i pohvaljuje,  osim sela Manić. On pita da li mogu da se iskoriste prirodna izvorišta kojim su se ranije snabdevala sela a sada su zapuštena , jedan takav izvor je Jasenova izvor u  Rožancima  kod fudbalskog stadiona. (Milovan)

 

Odgovor GO Barajevo:

 

Gradska opština Barajevo će u toku ove godine izraditi projekat sekundarne vodovodne mreže za naselje Manić, a izrađeni projekat će se dostaviti gradskoj Direkciji u cilju finansiranja izgradnje vodovodne mreže i rezervoara iz kog će snabdevati vodom naselje Manić, snabdevaće se iz sistema Beogradskog vodovoda što je koncept koja Gradska opština Barajevo razvija sa gradom Beogradom za celo područje opštine. Politika Beogradskog vodovoda je da se ne mogu mašati vode iz sistema Beogradskog vodovoda i lokalnih izvorišta.

 

Gledalac ponavlja pitanje. Kada će biti prskanje komaraca u Taraišu u naselju Železnik? ( Milovan)

 

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovorili su  da je  teritorija na kojoj je vršeno suzbijanje komaraca 14.8. obihvatila  kompletan Železnik. Sledeća akcija suzbijanja komaraca u Železniku biće sprovedena u ponedeljak, 21.8. 2023.

 

Gledalac pita da li postoji rešenje za rampu i branike na pruzi u Železniku koja se stalno lomi i da li postoji rešenje da put i pruga ne budu u istom nivou? (Milovan)

 

Iz preduzeća „ Infrastrukture železnica Srbije“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Povodom vašeg pitanja želimo da ukažemo da je uređaj automatskog putnog prelaza u Železniku na ukrštanju magistralne pruge  Beograd Ranžirna A – Rasputnica B -Rasputnica K/K1-Resnik i ulice Stevana Filipovića u ispravnom stanju.

 

Uključenje uređaja putnog prelaza vrši saobraćajni dispečer iz TK centra Makiš, a isključenje se vrši automatski prelaskom šinskog vozila preko isključnih tačaka. Na taj način maksimalno je smanjeno čekanje drumskih vozila.

 

Kako bi se dodatno osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju na ovom putnom prelazu, imajući u vidu da se u blizini putnog prelaza nalazi stajalište javnog prevoza, kao i da se radi o deonici sa veoma frekventnim saobraćajem, mašinovođe prilikom nailaska na putni prelaz daju znak sirenom „Pazi“ kako ako bi se sprečio prolazak nesavesnih vozača između rampi.

 

Nažalost ni ovakve aktivnosti nisu dovoljne jer je samo za nepunih osam meseci ove godine čak 11 puta došlo do loma motki polubranika. Upravo zbog loma motke poslednji put ovaj putni prelaz je bio u kvaru 29.6. 2023. godine.

 

„Infrastruktura železnice Srbije“ ne može da utiče na ovako veliki broj lomova motki, jer je to nažalost posledica ponašanja učesnika u drumskom saobraćaju.

 

Smatramo da je jedino rešenje da se izbegnu bilo kakvi kvarovi na uređaju putnog prelaza jeste upravo denivelacija ovog prelaza, koja je bila predložena ranijim urbanističkim planovima za ovaj deo Beograda, ali nikada nije došlo do realizacije.

 

Gledalac moli  da se ispita šta se dešava u Ulici Mike Alasa 13 na Dorćolu, GO Stari grad. Stanari prijavljuju paljenje smeća, satima se vidi dim i to se ponavlja veoma često.

 

Paljenje smeća ili sekundarnih sirovina potrebno je prijaviti u trenutku vršenja prekršaja Komunalnoj miliciji. Gledaocu savetujemo da prijavi problem kada ga uoči a radi lakše i efikasnije koordinacije preporuka je da to učini direktnim pozivom dežurnom komunalnom milicionaru pozivom na broj telefona  Servisnog centra grada Beograda 11 011.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana