Objavljeno: 16.08.2023. 13:45 Izmenjeno: 16.08.2023. 13:45

Ulica Ruža, GO Voždovac. Gledateljka pita kada će biti vraćeni „ležeći policajci“ u ovu ulicu? Ona kaže da je rečeno  da će biti vraćeni ali do sada nije ništa preduzeto. (Jagodinka)     Iz JKP „Beograd put“ su odgovorili da se u skladu sa postojećim planom rada Službe za  saobraćajnu signalizaciju i Službe za  građevinsku […]

Ulica Ruža, GO Voždovac. Gledateljka pita kada će biti vraćeni „ležeći policajci“ u ovu ulicu? Ona kaže da je rečeno  da će biti vraćeni ali do sada nije ništa preduzeto. (Jagodinka)

 

 

Iz JKP „Beograd put“ su odgovorili da se u skladu sa postojećim planom rada Službe za  saobraćajnu signalizaciju i Službe za  građevinsku operativu, očekuje da će ostaci starih usporivača brzine biti uklonjeni danas, 17.08. a nove prepreke za usporavanje saobraćaja  biće postavljene u narednih nekoliko dana.

 

Gledateljka iz Malog Mokrog Luga, moli da se sredi groblje u ovom naselju. Ona traži da se odnese otpad sa groblja jer je stvorena deponija i ne može se prići grobnim mestima. ( Ljiljana)

 

Iz GO Zvezdara dobili smo sledeći odgovor:

 

U saradnji sa JKP „Gradska čistoća Beograd“ Gradska opština Zvezdara
obezbeđuje uklanjanje smeća, odnosno pražnjenje kontejnera pored ulaza u
groblje četiri puta mesečno. Do rešavanja imovinsko-pravnog statusa groblja, nije moguće obezbediti na drugi način organizovano, niti učestalije čišćenje groblja. Stoga je neophodno da vlasnici grobnih mesta i posetioci otpad odlažu u za to predviđene kontejnere.

 

 

 

Gledalac pita zašto se naplaćuje provizija prilikom plaćanja računa za komunalne usluge.  Gledalac pita zašto kada ode na šalter u JKP isto mora da plati proviziju? (Mile)

 

Odgovor JKP „Infostan teknlogije“:

 

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj dana 13.04.2023. godine donela Odluku o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, na način da se u članu 16. stav 5. Odluke briše, kao i da se ova promena primenjuje počev od 01. jula 2023. godine. Navedena Odluka o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda  je objavljena u Službenom listu grada Beograda broj 23/23 od 13.04.2023. godine.

S obzirom na navedeno, JKP „Infostan tehnologije“ počev od 1. jula 2023. godine nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice. Pružaoci platnih usluga će iste tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom. Istovremeno, od 01. jula 2023. godine bankarska naknada za uplate putem platforme e.Sanduče iznosi 50,00 dinara po transakciji. U pitanju je naknada koju naplaćuje banka preko koje se vrše transakcije.

Korisnicima komunalnih usluga omogućeno je plaćanje računa objedinjene naplate brzo i jednostavno putem platforme e.Sanduče, aplikacije za mobilno bankarstvo, skeniranjem IPS QR koda koji je odštampan na računu, putem elektronskog bankarstva, trajnog naloga, kao i na šalterima pružalaca platnih usluga.

 

Biblioteka „Milutin Bojić“, GO Palilula. Gledalac navodi da biblioteka nije radila  nekoliko nedelja zbog odmora, a bila je i demolirana. Gledalac pita kada će biblioteka početi sa radom?

Iz biblioteke „Milutin Bojić“ odgovaraju da će  ogranak biblioteke u Kotežu, biti osposobljen za rad do petka. Trenutno se raščišćavava nered, učvršćuju police, a potom će biti potrebno vreme da se knjižni fond dovede u red  i postave knjige na police (po odgovarajućem UDK sistemu).

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana